VSENV
Vakantie

Leuke Dingen om te doen in Catania

Catania is de op één na grootste stad van Sicilië en ligt aan de oostkust van dit Italiaanse zuidelijke eiland. Het is de perfecte plek voor een vakantie, gezien het culturele belang, de ligging en het weer, en de betoverende uitzichten van verleden en heden. Er zijn zoveel dingen die toeristen zouden moeten doen dat het misschien verwarrend wordt om een ​​paar dagen in deze prachtige stad door te brengen, dus hier zijn tien prioriteiten waar je beslist tijd voor moet maken.

Piazza Duomo

Dit plein is een triomf van de barokke stijl en heeft verschillende gebouwen die toeristen niet kunnen missen. Palazzo dei Chierici, gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Palazzo degli Elefanti, nu het stadhuis, en de Duomo di Catania, de kathedraal van de stad. In het midden van het plein ligt de ‘Olifantenfontein’ die het symbool van de stad draagt, een kleine olifant, die op zijn beurt een obelisk ondersteunt. Naast Palazzo dei Chierici is er een andere fontein, de ‘Fontana dell’Amenano’, gewijd aan Amenano, een ondergrondse rivier sinds de uitbarsting van de Etna in 252 voor Christus, en een van de twee rivieren die door Catania lopen.

Basilica Cattedrale Sant’Agata

De kathedraal van Catania is een eenvoudig mooi gebouw en is een meesterwerk van Normandische en barokke architectuur. De kathedraal bevindt zich in het centrum van de oude stad en is te vinden in de zelfbenoemde Piazza Del Duomo, in de buurt van veel van de andere bezienswaardigheden. Oorspronkelijk gebouwd in 1078 boven de ruïnes van een Romeinse baden, is de kathedraal vele malen gerestaureerd als gevolg van aardbevingen in de regio.

Castello Ursino

Gebouwd in de late helft van de 13e eeuw, heeft dit kasteel een aardbeving overleefd in 1693, en daarvoor een vulkaanuitbarsting in 1669, toen de lavastroom van de Etna zo dichtbij kwam om de gracht te vullen. In de loop van zijn dramatische bestaan is het gebruikt om de Aragonese dynastie te huisvesten, en werd later een beroemde gevangenis. Tegenwoordig herbergt het het Civic Museum van Catania en doet dit sinds 1934. Het kasteel heeft een rechthoekig plan, met op elke hoek een grote ronde toren. Het beschikt over een binnenplaats omringd door zalen van architecturale betekenis met archeologische overblijfselen, kunstvoorwerpen en kunstwerken die teruggaan tot het klassieke tijdperk van het oude Griekenland en Rome.

Mount Etna

Catania ligt vrijwel in de schaduw van de immense Etna en deze actieve stratovulkaan is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sicilië. De Etna staat op een hoogte van 3329 m en wordt beschouwd als de hoogste actieve vulkaan van Europa. De meest recente uitbarsting was in 2015 en de vulkaan heeft zelfs wat lava geloosd. Wanneer u naar Catania reist, kunt u de kans om de Etna te beklimmen niet voorbij laten gaan en de gapende caldera van dichtbij meemaken. Verschillende touroperators bieden dagtochten naar de vulkaan – u kunt ervoor kiezen om te wandelen, fietsen of zelfs een ATV of een jeep te rijden – de keuze is aan u. Wanneer je op de top van de Etna bent, is het op een heldere dag ongelooflijk en je krijgt een fantastisch uitzicht op Sicilië.

Auto Huren in Catania

Als je op vakantie gaat naar Catania en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren, wie https://www.autoitaly.nl/nl-stad-catania/. Een auto is een prima vervoersmiddel om Catania te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Catania.

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Catania. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Catania in je achterhoofd te houden:

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Catania;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Catania.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.
https://www.autoitaly.nl