VSENV
Image default
Verbouwen

Je tegelvloer egaliseren: Waarom?

Je wilt een nieuwe tegelvloer in je huis leggen, maar hoe begin je hieraan? Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een nieuwe tegelvloer leggen is het egaliseren van de vloer. Is je vloer niet recht? Dan zie je dit later terug. En dat wil je natuurlijk niet. Begin dus altijd eerst met het egaliseren van je tegelvloer voor je een nieuwe vloer gaat leggen.

Duurt het lang om je tegelvloer te egaliseren?

Je tegelvloer egaliseren duurt in principe niet lang. Maar dit hangt natuurlijk wel af hoe groot de ruimte is die je wilt egaliseren. Hoe groter de ruimte, hoe langer het natuurlijk duurt. De meeste tijd ben je kwijt aan droogtijd. Het egaliseren zelf is dus vrij snel gedaan. Als droogtijd van het cement wordt een richtlijn van 12 uur gehandhaafd. Maar de meeste professionele bedrijven houden liever een tijd van 24 uur aan om te drogen. Houd dit zelf goed in de gaten, maar wacht voor de zekerheid zo lang mogelijk.

 

Zelf je tegelvloer egaliseren: is dit te doen?

Veel mensen willen liever geen geld uitgeven om een professioneel bedrijf te laten komen voor het egaliseren van je tegelvloer. Toch is dit aan te raden voor het beste resultaat. Wil je het toch echt zelf proberen? Dat kan zeker, mits je een beetje handig bent. Maar voor je begint moet je je eerst goed laten informeren. Lees alle informatie die je op internet kunt vinden door. En vergeet niet veel filmpjes op YouTube te kijken. Heb je er genoeg vertrouwen in? Dan kun je zelf aan de slag gaan om je tegelvloer te egaliseren.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/