VSENV
Image default
Woning en Tuin

Je wilt een mooie tuin, maar hebt geen groene vingers… wat nu?

Wanneer het voorjaar begint kunnen wij niet wachten om lekker in de tuin te zitten, buiten eten en genieten van de zon. Kun jij hier ook niet op wachten? Wij zijn al druk bezig met onze voorjaarsschoonmaak, jij toch ook? Door het ruwe weer in de winter is onze tuin nog niet klaar voor een stralende zomer, maar hoe zorg je dat deze hier wél klaar voor is? Wij hebben helaas zelf geen groene vingers, wij nemen voor onze voorjaarsschoonmaak contact op met een hovenier uit Breda. Habro tuinen is een professioneel bedrijf dat deze voorjaarsschoonmaak zonder moeite klaart. 

Wat doe je in het voorjaar in de tuin?

Afhankelijk van de grootte van de tuin en het aantal aanwezige planten kan de voorjaarsbeurt een hoop werk zijn. Wij knippen altijd de dode bladeren en planten af en zorgen dat onze bodem voorzien is van een verse laag compost. Ook planten we ieder jaar enkele bollen en knollen zodat we in de lente direct kunnen genieten van een hoop kleuren. Ook ons gazon is toe aan een opfrisbeurt, dit doen wij door het grasveld tweemaal te verticuteren. Na het verticuteren strooien wij er kalk en gazonmest overheen en laten dit enkele dagen intrekken door het goed te beregenen. Pas op met het overbemesten, dit kan het gras doen stikken. 

Hoe kom je aan materiaal?

In het voorjaar zijn materialen en gereedschappen redelijk goedkoop, je kunt ze zowel huren als kopen. Mocht je iemand kennen die zelf een aantal materialen beschikbaar heeft, vraag hem of haar of je deze een aantal dagen mag lenen. Ook goedkopere winkels zoals de Action verkopen in deze maanden enkele grasmaaiers, kantenmaaiers of schoffels, deze zijn wel van lagere kwaliteit. Met deze gereedschappen kun je echter prima een kleine tuin onderhouden.

Schade herstellen

Mocht er schade zijn aan hekwerken, veranda’s of overkappingen dan is het verstandig om deze snel te vervangen voordat het hout verder in rot. Ook kun je er voor kiezen om een heel nieuw hekwerk te plaatsen, je kunt ook een deel hergebruiken. Hergebruiken is namelijk goed voor het milieu en jouw portemonnee.