VSENV
Image default
Zakelijk

Werken in de haven van Rotterdam

Ben je woonachtig in Rotterdam en lijkt het je leuk om in de Rotterdamse haven te werken? Dan tref je het, want er zijn daar momenteel veel vacatures beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als havenbeveiliger. Dan moet je wel zijn voorzien van een diploma en je hebt bovendien enige ervaring nodig. Is dit het geval? Dan kun je solliciteren op een vacature havenbeveiliging. Maar wat maakt dit werk zo leuk? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Het is uitdagend werk

In de eerste plaats is het zeer uitdagend om in de Rotterdamse haven te werken. De Rotterdamse haven is namelijk de grootste haven in heel Europa. Dagelijks komen er verschillende soorten vrachten binnen. Het is dus zeer afwisselend en tegelijkertijd ook uitdagend werk. Geen dag als havenbeveiliger is namelijk hetzelfde.

Afwisselende werkzaamheden

Als havenbeveiliger heb je afwisselende werkzaamheden. Daarbij kun je in de eerste plaats denken aan objectbeveiliging. Waardevolle objecten moeten goed beveiligd worden om schade en diefstal te voorkomen. Tegelijkertijd kun je ook aan de slag op de receptie. Dan heb je een rol als gastheer. Je ontvangt mensen en legt ze uit waar ze terecht kunnen. Daarnaast kun je ook ingezet worden als mobiele surveillance. Je surveilleert dan door een afgebakend gebied en bij eventuele problemen of misstanden treed jij op.

Doorgroeimogelijkheden

Ben je ambitieus ingesteld? Ook dan is het aan te raden om als beveiliger in de Rotterdamse haven aan de slag te gaan. Er zijn namelijk verschillende doorgroeimogelijkheden. Dit komt omdat er veel beveiligers actief zijn. Na verloop van tijd kun je solliciteren naar een leidinggevende functie binnen de beveiliging.

Mogelijkheid om aanvullende cursussen te volgen

Neem je het werk als beveiliger serieus en vind je het leuk om jezelf te ontwikkelen? Dan heb je ook de mogelijkheid om aanvullende cursussen te volgen. Sommige cursussen kun je volgen voor je eigen ontwikkeling, maar sommige cursussen zijn ook verplicht om te volgen.

 

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de verschillende voordelen van werken in de Rotterdamse haven als beveiliger. Er zijn momenteel veel openstaande vacatures. Wees er dus snel bij!