VSENV
Image default
Woning en Tuin

Klassieke parketvloer kopen

Een parketvloer kopen doe je als je gaat voor klassiek. Een parketvloer kopen betekent dat je kiest voor een houten vloer. Natuurlijk is het parket van tegenwoordig al een stuk verbeterd ten opzichte van oudere houten vloeren. Toch blijft het zo dat parketvloeren gevoelig zijn voor temperatuurwisselingen. Het onderhoud is minder intensief nodig dan bij oude houten vloeren, maar een parketvloer kopen betekent wel dat je kiest voor een relatief veel vragende vloer qua onderhoud.

Warme look van hout

Daar krijg je dan wel de echte houten vloer voor terug. Er is veel namaak, maar alleen met parketvloeren krijg je die warme look van echt hout. Zeker wanneer je kiest voor een houtkleur die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur van het hout is. Vaak zijn parketvloeren geolied bijvoorbeeld of in ieder geval behandeld. Dat is praktisch wat betreft onderhoud, maar geeft soms ook een andere kleur aan het hout. Daar kun je natuurlijk ook zelf juist voor kiezen.

Alternatieven

Er zijn duurzamere alternatieven voor een parketvloer kopen. Je kiest dan niet meer voor het echte hout. Laminaat, PVC en vinyl zijn bijvoorbeeld alternatieven die ook in houtlook variant te koop zijn. Deze soort vloeren zijn geen echt hout. Daardoor zijn ze wel duurzamer en gemakkelijker te onderhouden. Bovendien werken parketvloeren vaak niet met vloerverwarming. Vinyl en PVC zijn daarvoor juist wel weer heel geschikt. Laminaat en PVC lopen even stevig als parketvloeren.

https://www.vloerenshop.be