VSENV
Image default
Woning en Tuin

Onderhoud van een waterbed doe je zo

Wanneer u een ander matras wilt aanschaffen, dan kunt u ook overgaan tot het kopen van een waterbed. Zij, die eenmaal een tijd op een waterbed gelegen hebben, zullen geen rug- of nekklachten meer hebben. Op een waterbed kunt u heerlijk slapen, omdat alle drukpunten van uw lichaam erop worden ondersteunt. Om zo lang mogelijk van de vele voordelen die een waterbed te bieden heeft te kunnen genieten, is een correct en regelmatig waterbed onderhoud zeer belangrijk. Daardoor zult u zelf van meer comfort genieten, blijft het matras lekker fris ruiken en zal het geheel langer meegaan.

Een conditioner aan het water toevoegen

Het belangrijkste bij een waterbed is dat het gevuld is met schoon water. Daarvoor kunt u leidingwater gebruiken. Ondanks dat het leidingwater in Nederland schoon is, zal er altijd een microbiologisch leven inzitten. Daardoor kunnen er in het matras schimmels en ongewenste bacteriën ontstaan. Dat is natuurlijk niet gezond en zal ook een onaangename geur gaan verspreiden. Om van die ongemakken af te komen, bij het gebruik van een waterbed, moet u ieder half jaar een speciale waterbed conditioner aan het water toevoegen. Vervolgens is het belangrijk dat u het waterbed goed ontlucht. De conditioner zorgt ervoor dat in het water geen schimmels of bacteriën kunnen ontstaan. De vinylomhulling zal er langer mooi en verzorgt uit blijven zien.  

Het water in het waterbed vervangen

Het is niet nodig dat het water van een waterbed wordt vervangen door schoon kraanwater. Als u namelijk regelmatig de conditioner aan het water toevoegt, zal het water geen onaangename geur gaan verspreiden. Wanneer u toch het water wil verversen, is het belangrijk dat u daarvoor een professionele waterbedpomp gebruikt. Er zullen altijd restjes achterblijven in het matras. Wilt u er zeker van zijn dat het waterbed inwendig goed schoon is, moet u het grondig uitspoelen, voordat u er weer nieuw water in doet. Ook moet de overtollige lucht verwijderd worden wanneer u het waterbed met schoon water vult. Dit moet u doen om het klotsen van het water tegen te gaan. Het is verstandig om waterbedden twee maal per jaar te ontluchten.

Onderhoud buitenkant van de matras en een plakset

De buitenzijde van het waterbed kunt u het beste maandelijks schoonmaken met een speciale vinylreiniger. Daardoor blijft het matras fris en hygiënisch. Het vinyl zal door het onderhoud ook soepel blijven, waardoor het langer meegaat. Het is mogelijk dat er een gaatje in het waterbed komt. Plak het dicht met de speciale plakset voor waterbedden die u bij La Luna Waterbedden kunt kopen. Het is ook verstandig om de tijk van het waterbedmatras uit te wassen. Deze onderdeken is nodig om lichaamsvocht en zweet op te vangen. De tijk zorgt niet alleen voor de bescherming van uw waterbed, maar zal ook uw slaapcomfort verbeteren.

https://lalunawaterbedden.nl/waterbed-onderhoud/