VSENV
Image default
Huishoudelijk

Goedkoop je huis of kantoor beter isoleren

Een duurzame, energie neutrale woning wordt de komende jaren steeds belangrijker. De energietransitie naar groene energie en de stijgende gasprijzen worden steeds dringender en dat betekent ook dat het isoleren van je woning een hogere prioriteit krijgt. Maar isoleren en andere energiebesparende maatregelen toepassen is duur. Gelukkig kun je met raamfolie zorgen voor een beter geïsoleerd huis voor een fractie van de prijs.

Zonwerende raamfolie

Een huis met veel ramen kan op zonnige dagen snel opwarmen. Ook kantoorpanden met veel glas zijn hier gevoelig voor. In plaats van een milieuonvriendelijke airco-unit kun je ook kiezen voor zonwerende raamfolie die de warmte terugkaatst. Op kantoren wordt vaak gebruik gemaakt van spiegelfolie, een soort one way vision folie die dankzij het spiegelende oppervlak het meeste zonlicht terugkaatst. In huis willen mensen vaak een privacy folie die wat beter bij de rest van het interieur past. In dat geval is Squid raamfolie een uitstekende optie.

Uv-werende raamfolie

Uv-werende raamfolie is, in tegenstelling tot zonwerende raamfolie vaak geen privacy foliemaar is doorzichtig. Je ziet bijna niet dat het op de ruit zit. Het blokkeert wel schadelijke uv-straling die voor verkleuringen kan zorgen en wordt daarom vaak gebruikt voor winkelruiten en etalages.

Verduisteringsfolie

Sommige ruimtes hebben ramen die je daar eigenlijk liever niet hebt. In een opslagruimte of schuur bijvoorbeeld. Je wilt inkijk voorkomen en tegelijkertijd ook uv-straling en zonlicht en de bijbehorende warmte tegenhouden. Verduisteringsfolie blokkeert tot wel 85% van het zonlicht en de bijkomende uv-straling.

Het grootste voordeel van alle soorten raamfolie is dat je geen aanvullende materialen nodig hebt om het aan te brengen. Daarnaast is het goedkoop en dankzij verschillende moderne technieken voor talloze toepassingen inzetbaar. Zo geef je voor weinig geld je woning een hogere isolerende waarde.