VSENV
Image default
Woning en Tuin

Van je huis een thuis maken

Niet voor iedereen is het zo vanzelfsprekend dat een huis ook een thuis is. Voor sommige mensen is het zelfs een utopie om zich ergens thuis te voelen. Wat in ieder geval wel kan? Dat is dat je het meer prettig maakt voor jezelf. Vaak zijn het gezellig en knus maken van die dingen die kunnen helpen. Alleen uiteindelijk moet je nooit vergeten dat het niet alleen om spullen gaat.

Een thuis maken

Om een thuis te kunnen maken, moet je eerst helder hebben wat voor jou een thuis maakt. Dit kan zijn dat je met liefde het gezellig maakt in je huis. Dit kun je natuurlijk ook omdraaien. Je maakt het gezellig, met als gevolg dat het meer een thuis wordt.

Voor veel mensen staat een thuis voor: veiligheid, gezelligheid, comfort, een plek om jezelf te zijn en te kunnen ontspannen. Een plek om te doen wat je wil doen. Een thuis is dus heel veel. Het lukt zelfs wetenschappers niet om het begrip thuis precies in woorden te vangen. Het is een gevoel, dat voor iedereen vraagt om net weer iets andere voorwaarden.

Voor sommige mensen helpt het om planten in huis te hebben of een huisdier om voor te zorgen. Het is echt voor iedereen weer anders.

Houten wereldkaart, kaarsen en foto’s

Dat gezegd hebbende: er zijn wel degelijk spullen, zoals een mooie houten wereldkaart, die het gevoel van een thuis op kunnen roepen. Een houten wereldkaart kan je misschien ook een beetje thuisgevoel geven hier in de wereld. Alleen als een houten wereldkaart het enige is dat je een beetje dat gevoel kan geven is dat natuurlijk wel karig.

Het gaat ook om sfeer, daarom zijn naast een houten wereldkaart, kaarsen en foto’s ook heel fijn. Foto’s helpen je wellicht ook om bij dierbaren te zijn die er op het moment niet zijn. Niet bij jou of omdat ze gestorven zijn.

https://www.worldofart.nl/