VSENV
Image default
Woning en Tuin

Verschil tussen een Emma en Tempur matras

Sinds het eerste ontwerp in 2015 is de Emma matras een van de meest bekroonde matrassen ter wereld. De productontwerpen worden gebaseerd op uitgebreid onderzoek in Duitsland. Op dit moment worden Emma-fabrikanten geprezen, omdat hun producten zeer duurzaam zijn en niet doorzakken. Alle matrassen kregen een bijna perfecte score in zowel de prestatie- als duurzaamheidscategorie op basis van feedback van consumenten bij de consumentenbond.

Wat is het voordeel van een Emma matras?

Als je de voorkeur geeft aan een matras met de beste bewegingsisolerende eigenschappen, dan is een Emma matras de eerste keuze. Het bevat een toplaag van Airgocell polyfoam die een aanzienlijke hoeveelheid beweging absorbeert, en de laag traagschuim draagt bij aan dit effect. Je wordt dus niet wakker als je partner ’s nachts beweegt

Velen zouden waarschijnlijk een matras met drukontlasting overwegen. Dit is de grootste kracht van het Emma matras. Het past zich aan aan je lichaamsvorm en de polyfoam kussens verlichten druk, vooral op de heupen en schouders.

Warme slapers zullen merken dat de Emma matras wat betreft temperatuurregeling verkoelende eigenschappen heeft. De hoes laat lucht in de matras circuleren, wat helpt bij het reguleren van de temperatuur. Airgocell polyfoam in de bovenste laag van de matras heeft een open celstructuur, dus veel mensen die het vaak warm hebben tijdens het slapen, zullen de Emma matras waarschijnlijk koel en comfortabel vinden.

De meeste schuimmatrassen hebben geen verstevigde randen en de Emma matras ook niet. Toch voelt de rand van deze matras, alsook de kern, meer ondersteunend aan dan die van veel modellen van volledig schuim. Dit zorgt ervoor dat je je gemakkelijk beweegt om van positie te veranderen.

Wat is NASA-schuim?

Het is een van de meest populaire traagschuimsoorten, ook bekend als TEMPUR-schuim. Het werd in de jaren ’70 ontwikkeld in het kader van een NASA-contract dat tot doel had de stoeldemping en crashbescherming voor piloten en passagiers van luchtvaartmaatschappijen te verbeteren. Hoewel traagschuim wijdverbreide commerciële toepassingen heeft, naast de populaire matrassen en kussen, staat het nog steeds vooral bekend als NASA-schuim.

Wat zijn de voordelen van een TEMPUR matras?

Een Tempur matras van memory foam is een goede optie voor het verlichten van rug-, nek- en heuppijn. Het TEMPUR-materiaal is algemeen toegepast in medische instellingen over de hele wereld vanwege de bewezen drukverlichtende eigenschappen. Op deze matrassen kun je in alle comfort uitrusten.

Bovendien heeft TEMPUR-materiaal een open celstructuur waardoor het kan ademen, zodat warmte efficiënt ontsnapt. Het is dus ideaal voor warme slapers. De matras is bovendien voorzien van een afneembare wasbare hoes.

Als het op comfort aankomt, is TEMPUR-materiaal ontworpen om zich actief aan te passen aan je lichaamsvorm. Je wordt de hele nacht goed ondersteund. Bovendien biedt TEMPUR tien jaar garantie op zijn matrassen, omdat ze vertrouwen hebben in de duurzame kwaliteit van hun producten.

De beste matras: van Emma of TEMPUR?

We vergeleken de Emma Hybrid en de TEMPUR Sensation. Beide merken hebben nog veel andere matrassen waar je uit kunt kiezen, maar deze twee ontwerpen zijn uitermate populair.

Overweeg je de Emma Hybrid matras? Verwacht aardig wat veerkracht en optimale ondersteuning. Het is de beste matras die meer gewicht kan dragen en het is gemakkelijk te onderhouden, dankzij de wasbare hoes.

Ook de TEMPUR Sensation wordt geleverd met een wasbare hoes. De matras kost wat, maar het zal je het ultieme luxe gevoel geven. Het gebruikte schuim is ontwikkeld door NASA en je slaapt dan ook op zeer geavanceerde technologie.

Bronnen:
https://www.sleepfoundation.org/mattress-reviews/emma-mattress/