VSENV
Image default
Woning en Tuin

Welke verschillende soorten verduisterende raambekleding zijn er?

Met vele verschillende soorten raamdecoratie, kan het nogal overweldigend zijn om de perfecte kleuren voor je huis te kiezen. Voordat je op zoek gaat naar de juiste raambekleding, is het belangrijk om de behoeften van je huis te begrijpen.  Ben je op zoek naar een grotere energie-efficiëntie en dus betere isolatie voor de ramen? Is meer privacy je prioriteit? Is het beheersen van de hoeveelheid licht die je huis binnenkomt een grotere zorg die moet worden aangepakt? Of ben je op zoek naar de volledige lichtblokkade om ’s nachts of ’s morgens beter te kunnen slapen? Als je eenmaal het antwoord op deze vragen hebt, weet je wat je precies zoekt en wordt het zoeken naar de perfecte raambekleding een stuk eenvoudiger.

Soorten verduisteringsgordijnen

Als je op zoek bent naar verduisterende raambekleding dan kun je kiezen uit een groot aantal varianten.

Raambekleding zonder koorden

Een veelzijdigere vorm raamdecoratie voor je ramen is niet mogelijk. Deze raamdecoratie lijkt de rijkdom van plisségordijnen te combineren met die van verduisterende rolgordijnen. Deze raambekleding zorgt voor de beste isolatie van je ramen en helpt om de stijgende energierekening te controleren. Ze zorgen voor een goede nachtelijke slaap, helpen het geluid van buitenaf weg te nemen en helpen ook je privacy te beschermen. Het snoerloze mechanisme van tinten maakt ze een populaire keuze voor mensen die huisdieren of peuters hebben als snoerloze tinten vormen een gevaar voor de gezondheid.

Verduisterende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een zeer populaire vorm raamdecoratie. Ze hebben rechte, strakke lijnen en zijn geweldig voor je minimalistische woninginrichting. Rolgordijnen pakken al je zorgen aan, inclusief privacy en lichtbeheersing. De verduisteringsstof van de rolgordijnen maakt ze veelzijdiger omdat ze kunnen worden gebruikt voor je slaapkamers en kinderkamers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Een rolgordijn met zijgeleiding is ook zeer geschikt als raambekleding voor in de slaapkamer.  

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen hebben bestaan uit twee banen waardoor je een zebra-effect krijgt. Pas de kleuren aan volgens je behoefte. Wanneer je de transparante stof verhoogt, zal het helpen om overtollig licht te filteren, privacy te bieden en ook je uitzicht naar buiten te behouden. Wanneer je volledige duisternis nodig hebt, hoeft je alleen maar de verduisteringsstof te verhogen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Zo kies je de juiste potgrond voor jouw bloembak

Met deze tips kies je de juiste binnendeuren uit

Tips tegen optrekkend vocht