VSENV
Image default
Zakelijk

Capaciteitentest: doorgroeien naar een hoger niveau

Als werknemer heb je vast en zeker de ambitie om verder te groeien binnen het bedrijf waar je nu actief bent. Je kunt dan een capaciteitentest uitvoeren om aan te tonen aan je leidinggevende of werkgever dat je meer in je mars hebt. Ook werkgevers kunnen deze test aanschaffen voor hun werknemers: welke kandidaat, onder de huidige werknemers, is toe aan een stapje hogerop? Met behulp van de capaciteitentest kan je de hoogvliegers identificeren. Uiteraard is deze test ook geschikt voor externe sollicitanten, wanneer zij bijvoorbeeld op een baan solliciteren binnen de onderneming. Hiervoor is de The Bridge Ability Suite test uitermate geschikt.

Hoe werkt de capaciteitentest?

The Bridge Ability Suite capaciteitentest, welke ook bekend staat als intelligentietest, meet cognitieve capaciteiten van de deelnemer. De test is geschikt voor personen met het opleidingsniveau mbo tot en met wo en is beschikbaar voor de leeftijd 15 tot 65 jaar. Wil je graag een voorspelling van het maximale prestatieniveau meten? Dan is deze test een absolute aanrader. Met behulp van de test wordt ook een indicatie van het IQ weergegeven.

De kenmerken van de capaciteitentest

Overweeg je de capaciteitentest af te nemen voor een werknemer of een (externe) sollicitant? Met behulp van de test kan je bepalen of de kandidaat beschikt over een mbo, hbo of wo-denkniveau.

De test bestaat uit drie blokjes van 18 minuten en is alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties. Tijdens de test worden er een aantal zaken onderzocht: numerieke aanleg (rekenen), verbale aanleg (taalkundig inzicht) en logisch denken. Het geeft vervolgens inzicht over hoe snel de kandidaat zich kan aanpassen.

Deze test is beschikbaar op verschillende niveaus (mbo-, hbo- en wo-niveau) en is zelfs beschikbaar in 20 verschillende talen. Je kunt de test dus niet alleen in het Nederlands afnemen, maar ook bijvoorbeeld in het Engels, Duits, Frans of Spaans. De capaciteitentest is wetenschappelijk onderbouwd en is daarmee uitermate betrouwbaar.

Waarom de Bridge Ability Suite capaciteitentest?

Steeds meer recruiters maken gebruik van een capaciteitentest. Het geeft direct een inzicht over de competenties en vaardigheden van een kandidaat. Hiermee wordt daadwerkelijk het denkvermogen gemeten en wordt het daarom gezien als een goede investering in het personeel. Werkgevers zijn immers afhankelijk van goed personeel.

Aanvraag indienen

Wil je graag een capaciteitentest bestellen voor een werknemer of een sollicitant? Houd dan rekening met de voorwaarden. Het is belangrijk om te weten dat dit alleen beschikbaar is voor bedrijven en organisaties. Particulieren kunnen de test dus niet zomaar bestellen. Ben je een werknemer bij een bedrijf en wil je de test graag afnemen? Overleg dit dan met je werkgever of leidinggevende.

De kosten voor de test bedragen 140 euro. Via de website van TestGroup kan je een online assessment bestellen. Als je eenmaal bent aangekomen op de bestelpagina kan je het gewenste niveau uitkiezen (mbo, hbo of wo). De test wordt vervolgens binnen 30 minuten klaargezet door een van onze medewerkers. Zodra de test helemaal ingevuld is, is deze direct online beschikbaar.

Als je meerdere testen nodig hebt is het raadzaam om eerst contact met ons op te nemen. Wij bieden namelijk een staffelkorting aan bij grote afnames. Je kunt in dit geval kiezen voor een voordelig abonnement.

Bekijk voorbeeldrapporten

Wil je, voordat je een bestelling plaatst, liever eerst een voorbeeld zien? Dan behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden. Hieronder volgt een overzicht met drie verschillende voorbeelden:

  • Abstracte test;

  • Numerieke test;

  • Verbale test.

Meer weten? Bekijk de video!

Wil je graag nog iets meer weten over de capaciteitentest? In de video wordt in een minuutje uitgelegd hoe het testen werkt. Als je vooralsnog vragen hebt kan je natuurlijk contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.