VSENV
Image default
Zakelijk

Tips om zo efficiënt mogelijk met je tijd om te gaan op het land

Als bedrijf zijnde wil je natuurlijk dat je alles zo snel mogelijk kunt oogsten en verkopen aan kopers. En weer op tijd Maar hoe doe je dit nou? Zijn er manieren om gewassen sneller te laten groeien? Hoe doe je alles zo snel mogelijk kan verkopen? Daar kom je allemaal achter na het lezen van dit artikel.

 

Oogst en plant op de juiste tijd

Oogsten en planten is een kwestie van de juiste tijd kiezen. Wanneer je te laat begint met planten heb je minder tijd in het seizoen om gewassen te verbouwen. Hierdoor maak je ook minder winst. Te laat oogsten kan er ook voor zorgen dat je gewassen oogst die of bedorven zijn of die niet meer door de kwaliteitscheck heen kunnen komen. Weet dus van te voren (doordat je het misschien al eens hebt verbouwd of door testen) wanneer je elk gewas kunt gaan oogsten voor de beste kwaliteit.

 

Zorg voor de juiste voedingsstoffen

Net als mensen en dieren hebben planten ook voedingsstoffen nodig om te kunnen overleven. Zorg er dus voor dat je de juiste voedingsstoffen gebruikt bij je gewassen. Je kan hiervoor reguliere mest gebruiken. Maar sommige gewassen kunnen dit niet trekken waardoor ze te langzaam groeien, te snel bederven en soms niet eens groeien. Er zijn tegenwoordig voedingsstoffen die je per gewas kunt kopen. Zo heb je meteen alle stoffen bij elkaar die het gewas nodig heeft. Of je kunt zelf experimenteren met verschillende combinaties van diverse stoffen en kijken wat zo het beste is voor het gewas.

 

Zorg op tijd voor klanten

Natuurlijk heb je klanten nodig wanneer je je gewassen wilt gaan verkopen. Het is daarom slim om ruim van te voren al klanten te vinden voor je producten. Zo kun je een paar weken van te voren klanten naar je product laten komen kijken zodat ze weten wat ze kopen. Wanneer dit is beslist kun je het transport gaan regelen. Dit kan je via een derde partij doen, zelf de producten brengen of de klant komt zelf de producten ophalen.

 

Juiste materialen

Natuurlijk heb je ook materialen nodig. Je kunt bijvoorbeeld grote bakken kopen waar alle gewassen in kunnen. Je kunt deze vullen door het met de hand er in te doen (als het niet veel gewassen zijn). Of gebruik maken van transportbanden. Wil je dit proberen? Dan kun je transportbanden huren bij Van Trier. Je kunt daarna beslissen of dit fijn is voor jou.

Gerelateerde artikelen

Detachering: altijd de juiste keuze.

Risk management

Zo houdt u het bedrijf ook intern goedlopend