VSENV
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van machinaal bestraten

Machinaal bestraten heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele wijze om straten te leggen. Een van de voordelen is de reductie van de arbeidsintensiteit waardoor de werkzaamheden van stratenmakers arbeidsvriendelijker zijn omdat ze minder belastend zijn. Het ambacht van stratenmakers werd altijd gekenmerkt door de aanslag die het werk op hun lichaam had. In een niet-zeldzaam geval haalden stratenmakers hun pensioenleeftijd niet vanwege de ongemakken en beperkingen die het zware werk met zich meebrachten. Nu machines een deel van de werkzaamheden overnemen is de werklast minder zwaar en vallen stratenmakers minder snel en vaak uit. Dat is voordelig voor de werkgever omdat zij hun medewerkers kunnen behouden maar uiteraard vooral voor de stratenmaker omdat hun lichaam niet meer lijdt onder het werk. Daarnaast krijgt het vak een beter imago waardoor het meer arbeidskrachten aantrekt.

Constante kwaliteit bestrating bij RoadPrinter

Omdat RoadPrinter gebruik maakt van machinaal bestraten is de kwaliteit die afgeleverd wordt constanter. Hoewel de professionals van RoadPrinter uitstekend vakwerk leveren, legt een machine de straten helemaal constant en is het resultaat in mindere mate afhankelijk van mensenhanden. Hoewel machines het werk van de stratenmaker lichter en minder belastend maken is het niet zo dat machines het werk van stratenmakers helemaal overbodig maken. Voor het besturen van de machines en de afwerking zijn nog steeds mensenhanden nodig. Daarnaast is het niet mogelijk om overal machinaal te straten en in die gevallen gebeurt het bestraten dan nog handmatig. Uiteraard wordt hierbij wel gewerkt volgens de ARBO-richtlijnen die betrekking hebben op de werkzaamheden. De gezondheid van de medewerkers van RoadPrinter staat voorop.

Voordelen van machinaal bestraten voor de klant

Niet alleen is de bestrating van hogere kwaliteit, het straten gebeurt ook stukken sneller wanneer men machines inzet dan wanneer de straten handmatig gevleid worden. Een machine legt de tegels in één keer straatbreed en kan zelfs randen meteen meeleggen. Omdat het bestraten sneller gaat heeft de omgeving minder lang last van de werkzaamheden en ondervindt het verkeer minder lang hinder. Het sneller werken kan ook inhouden dat de kosten voor eenzelfde project uiteindelijk lager uitvallen.

 

https://roadprinter.nl/