VSENV
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hulp zoeken bij een mediator uit Veenendaal? Dit is wat je moet weten

Heb je wel eens gedacht om een mediator uit Veenendaal in te schakelen om iets juridisch te regelen? Waarom zou je dat niet doen?! Mediators kunnen op veel gebieden van dienst zijn en ook veel geregeld krijgen. Met elkaar kom je op juridische contract waar beide partijen of jij alleen tevreden mee verder kunnen leven. Maar waar kan een mediator je allemaal mee helpen? Dat lees je allemaal in deze blog, waar we een aantal diensten uitlichten van een mediator.

Een samenlevingscontract opstellen

Als je net bent gaan samenwonen met je vriend, is het altijd spannend of het allemaal goed gaat. Maar eenmaal ingetrokken moeten er ook bepaalde regels worden opgesteld wie wat doet in het huishouden en natuurlijk een samenlevingscontract. Natuurlijk is dit spannend maar het moet wel geregeld worden. Samen met een mediator kun je makkelijk overleggen waar beide partijen als doel hebben met het contract. Want jullie moeten beiden met een fijn gevoel weglopen en dat het goed zit met de afspraken. Daarbij kan het ook een pittig gesprek zijn over als je eenmaal uit elkaar gaat hoe het dan afloopt. De mediator kan je hier goed in begeleiden.

Goed uit elkaar gaan

Het kan gebeuren dat een relatie door verschillende redenen uit elkaar valt. Dus dat betekent dat je een contract moet gaan regelen wie wat krijgt, als het gaat om een echtscheiding. Dit kan een emotioneel gesprek worden aan beide partijen, een mediator is er ook een moeilijke tijden en zorgt ervoor dat jullie beide comfortabel zijn met het contract. Soms kan het zijn dat de mediator de twee partijen apart spreekt, omdat het misschien juist niet goed gaat tussen de twee. Voor iedereen moet er een eerlijke kans zijn om alles op tafel te gooien.

Niet alleen op juridisch gebied

Je zou denken dat een mediator alleen op juridisch gebied behulpzaam is. Maar juist op de gevoelige vlakken kan een mediator goed begeleiden. Bepaalde zaken regelen kan veel stress opleveren of veel verdriet naar boven brengen. Samen met een goede mediator bijvoorbeeld uit Veenendaal, weet je zeker dat het goed komt met het contract.

 

https://www.notariskantoornovia.nl/mediation-veenendaal/