VSENV
Image default
Bedrijven

Soorten tuinen die er zijn

De één houdt van een wilde jungle om zich heen waarbij de klimop rijk onder de dakpannen kruipt. De ander wilt strak gelegde tegels waar nog geen onkruid doorheen kan komen en zet een opblaasbaar zwembad er bovenop. Deze dingen zijn voor iedereen anders, maar toch kan vooral een balans erg fijn zijn. Zo weten we ondertussen donders goed dat alleen maar betegeling niet veel goeds doet voor de doorstroming van regenval op de grond, en dat die klimop onder je dakpannen ook beter vermeden kan worden. Beiden hebben namelijk hun nadelen, of dit nou ecologische effecten zijn of financieel voor jezelf.

Gezellig maken

Je tuin gezellig maken zal voor iedere tuinliefhebber centraal staan. Dit is vaak een combinatie van een fijne zitplek die niet extreem veel onderhoud nodig heeft, en een hoeveelheid groen die je rust en geborgenheid kan bieden. Het leuke hieraan is dat je helemaal vrij bent om te kiezen wat voor soorten groen, bloemen, en meubilair je uit kunt kiezen.

Houten tuinmeubelen

De meeste mensen zullen echter voor houten tuinmeubelen gaan. Niet alleen zijn houten tuinmeubelen stevig en gaan ze een lange tijd mee, ze passen ook bij het “thema” (je tuin dus) van natuur. Lekker tijdloos en te gebruiken bij alles dus! Als je zorgt dat houten tuinmeubelen goed onderhouden worden en de juiste bescherming krijgen tegen weersomstandigheden, dan is het een ideale aankoop om optimaal te genieten. Wat kussentjes erbij die bij je tuin passen, en klaar!

Verder invullen

Verder kun je jouw tuin volledig invullen zoals je zelf wilt. Dit kan met buitenverlichting zoals fakkels op zonne-energie, slingers van ledlampjes, kerstverlichting, lichtgevende stenen, van alles. Zoek het op en inspireer jezelf, wees creatief, maar denk vooral ook aan waar jij gelukkig van wordt in je tuin. Heb je de neiging om toch een “onderhoudsvrije” tuin aan te leggen met veel betegeling, focus je dan vooral op de zitplaatsen die jij wilt hebben. Leg daarnaast wat groen aan waar je toch gelukkig van gaat worden, maar niet zomaar je tuin leeglaten! Andersom, als je vooral het groen in je tuin kunt waarderen, zorg voor een plek die niet dichtgegroeid gaat zijn. Zo geniet je optimaal van jouw jungle.

https://www.outsidemeubelen.nl/