VSENV
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is order fulfilment?

Order fulfilment is een term die afkomstig is uit de wereld van webwinkels. Wat betekent dit begrip eigenlijk? Welke voordelen heeft een soepel lopende order fulfilment? En wat kun je doen als je meer wilt weten over het verbeteren van jouw order fulfilment? In dit artikel kun je de antwoorden op deze belangrijke vragen lezen!

Wat is order fulfilment?

De betekenis van order fulfilment is eigenlijk heel eenvoudig: het rondmaken van orders die via een webwinkel gedaan worden door jouw klanten. Het goed regelen van bestellingen van jouw klanten is feitelijk het kernpunt van order fulfilment. Meer is order fulfilment niet. Order fulfilment heeft dus niks van doen met het promoten van je webshop of met het design en ontwerp van je webwinkel. Het gaat alleen om het goed en gestroomlijnd verwerken van bestellingen. Maar hoe je pak je een gestroomlijnde order fulfilment precies aan? Hoe kun je jouw weborders op een slimme en efficiënte manier afhandelen? In dit blogartikel leggen je uit hoe je jouw order fulfilment goed kunt regelen en wat de grootste voordelen van een goed georganiseerde order fulfilment zijn.

Een gestroomlijnde order fulfilment realiseren? Dat doe je zo!

Voor een gestroomlijnde fulfilment is tegenwoordig prachtige software beschikbaar, waarmee je de bestellingen die in jouw webwinkel gedaan worden snel en zorgvuldig kunt afhandelen. De software zorgt voor een goed bestelproces, waarbij er automatisch een factuur opgesteld wordt, de bestelling bij het goede magazijn terechtkomt en vervolgens een zending van het product naar de klant gerealiseerd wordt. Deze koppeling tussen het bestelsysteem, de webwinkel én het magazijn is cruciaal en de kern van elk order fulfilment programma. Naast een correcte verzending bevat een goed programma voor order fulfilment ook mogelijkheden om de magazijnvoorraad continu op peil te houden. Klanten verwachten dat als ze bij jouw webshop een product bestellen, dat artikel altijd voorradig is. Kies je voor een betrouwbaar programma om jouw order fulfilment te regelen, dan hoef je je over de magazijnvoorraad geen zorgen meer te maken.

Welke voordelen heeft een goede georganiseerde order fulfilment?

Een goed georganiseerde order fulfilment heeft op diverse vlakken meerwaarde te bieden. Het belangrijkste is dat je met een betrouwbare en soepel lopende order fulfilment je klanten tevreden houdt en snel en tijdig bestellingen kunt verwerken. Werkt dit systeem goed, dan spaar je als ondernemer een hoop tijd en moeite uit en kun jij je focussen op andere cruciale aspecten van het ondernemerschap. Over de logistieke afhandelingen van orders hoef je je dan niet meer druk te maken.

Vraag meer informatie aan

Wil je meer weten over de mogelijkheden van order fulfilment, afgestemd op jouw webshop, wensen en mogelijkheden? Bezoek dan de website van een specialist op dit gebied en vraag gerust meer informatie aan, telefonisch of via internet!