VSENV
Image default
Aanbiedingen

Geniet van wijn tijdens de feestdagen

Kerst, gezelligheid, dineren, proosten, wijn; dit zijn allemaal woorden waar ik aan denk bij de feestdagen. Tijdens kerst vinden wij het leuk om groots uit te pakken: mooi gedekte tafel met mooi servies, meerdere gangen diner, prachtige glazen voor wijn en het liefst nog een decanter om de wijn uit de wijnklimaatkast uit te schenken.

 

Decanter

Een decanter is ontworpen om de wijn voller te laten smaken. Doordat er zuurstof bij de wijn komt tijdens het ‘decanteren’ (het schenken van de wijn in de decanter), komen er meer aroma’s vrij en smaakt de wijn nog rijker. Leuk voor als je indruk wilt maken op jouw gasten met je zelfgemaakte diner.

 

Wijnglazen

Kies mooie wijnglazen uit die bij elkaar passen. Niks staat zo rommelig als een verzameling van verschillende soorten en maten wijnglazen. Wijnglazen koop je vaak in setjes van 6 dus je hebt zo prachtige nieuwe glazen.

 

Wijnklimaatkast

Wijn kan toch ook in de koelkast of in de kamer qua temperatuur? Waarschijnlijk wel, maar de temperaturen schommelen in huis vaak veel, waar wijn niet heel goed tegen kan. De temperatuur van een koelkast schommelt niet zul je denken, maar hoe vaak open jij de koelkast om er iets uit te halen? Dit heeft ook zeker invloed op de temperatuur in de koelkast. Daarnaast is een koelkast vaak wat aan de koude kant voor een witte wijn. De optimale temperatuur is tussen de 8 en 12 graden.

 

Onvergetelijke avond

Een onvergetelijke avond creëer jij voor jouw bezoek met al deze aspecten en je maakt het jezelf ook nog makkelijk, aangezien jij de flessen wijn al in de wijnklimaatkast op voorraad hebt liggen. Het scheelt je weer een aantal sjouw beurten als je die flessen wijn niet voor de kerst hoeft binnen te slepen uit de supermarkt!