VSENV
Image default
Aanbiedingen

Een droogloopmat of een schoonloopmat?

Als je opzoek bent naar een binnen mat voor bij de voordeur of achterdeur of misschien wel de tuindeuren. Kan je kiezen uit twee soorten matten, een droogloopmat of een schoonloopmat. Is deze blog lees wat het verschil is tussen deze twee deurmatten.

 

De droogloopmat, de deurmat die je woning droog houdt

Het woord zegt het eigenlijk al natuurlijk een droogloopmat heeft een drogende werking, zodat bij het binnentreden van de woning de schoonzolen afgedroogd worden door de deurmat. Een droogloopmat is vaak gemaakt van katoen of polyester. Dit heeft een vocht absorberende eigenschap, zo voorkom je een vieze en natte vloer, een droogloopmat draagt bij aan het behoud van je vloer in je woning. Deze deurmat is verschillende maten verkrijgbaar zowel standaard maten als op maat, de juiste maat is dus altijd te vinden met een droogloopmat op maat! Over het algemeen zit er geen rubberen stootrand aan de droogloopmatten. In het begin kan een droogloopmat altijd wat pluizen na een paar keer stofzuigen stopt dit vanzelf.

 

De schraper ook wel de schoonloopmat genoemd

Een schoonloopmat heeft over het algemeen vaak een ruwe pool, dit moet ook om de juiste werking te krijgen. Een schoonloopmat heeft een schrapende werking dat ervoor zorgt het zand en modder onder de schoenzolen vandaan te halen. Een schoonloopmat is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. De standaard maten hebben vaak een rubberen stootrand rondom, kies je voor een schoonloopmat op maat? Dan vervalt vaak de rubberen rand, wees niet bang dat de mat gaat raffelen, dit zal niet gebeuren.

 

Beste van beide, dat is natuurlijk ook mogelijk

Wil het beste van beide werelden, dat is natuurlijk ook mogelijk. Je kan kiezen voor een binnen mat met zowel een schrapende werking als een vocht absorberende werking. Het enigste nadeel van deze mat is dat je gebonden bent aan één maat.

 

Een schraapmat buiten en een droogloopmat binnen

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een buiten mat en een binnen mat te nemen, een buitenmat ofwel een borstelmat is de schoonloopmat voor buiten, de borstelmat zorgt ervoor dat het zand en modder onder de schoenen vandaag worden geschraapt door de harde borstels in de mat. Een droogloopmat die dan binnen ligt zorgt er dan nog voor dat je schoenzolen worden afgedroogd.

 

Conclusie

Onze conclusie is dan ook om een buitenmat en een binnen mat te nemen, dit is de ideale combinatie voor het behoud van je vloer in je woning. Buiten een borstelmat of een schraapmat en binnen een droogloopmat.

https://www.deurmatdirect.nl/droogloopmat