VSENV
Image default
Aanbiedingen

Hoe je stof kiest voor jouw Duo rolgordijnen

 

Bij het zoeken naar raambekleding wordt het Duo rolgordijn behoorlijk populair omdat het de hoeveelheid licht kan regelen die je in jouw huis of kantoor wilt binnenlaten. Ook dit rolgordijn heeft een unieke, moderne uitstraling. Het goede nieuws van dag- en nachtgordijnen is hun moderne, elegante afwerking en de controle over het licht dat je ervan krijgt. Het enige nadeel is dat ze niet goed geschikt zijn voor erkers omdat de bovenste helft van de jaloezie niet sterk genoeg is om het gewicht van een raam te dragen.

Keuze in stof

Beide keuzes zijn verkrijgbaar in stoffen of honingraatjaloezieën. Stof is meestal duurzamer dan honingraat, maar beide hebben hun voor- en nadelen. Stof kan duurder zijn dan honingraat en het is moeilijker om het onderhoud bij te houden. De vervanging van oudere, minder aantrekkelijke stoffen kan duurder zijn dan de aanschaf van nieuwe honingraatgordijnen. Een ander nadeel van stof is dat het voor de meeste mensen niet aantrekkelijk is.

Jaloezieën? 

Met de populariteit van deze twee keuzes is er een nieuwe optie, horizontale jaloezieën genaamd. Horizontale jaloezieën lijken op de Duo-rolgordijnen, maar hebben een groot voordeel ten opzichte van hen. Deze jaloezieën gebruiken één materiaal in plaats van twee. Ze zijn meestal gemaakt van hout of metaal en zijn er in vele stijlen, kleuren en ontwerpen. Deze jaloezieën geven de kamer extra hoogte en zorgen voor een betere zonlichtcontrole. Veel van deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in lichte of donkere houtafwerkingen en zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes van vloer tot plafond.

De prijs van deze horizontale jaloezieën is de afgelopen jaren flink gedaald. Ze kunnen ook voor extra privacy zorgen als ze schuin worden gebruikt. Veel mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk van deze jaloezieën, en ze zijn gemakkelijker schoon te maken dan de gordijnen of gordijnen omdat de stof niet uitvalt of rafelt wanneer je ze terugtrekt.

De huiseigenaren van vandaag installeren vaak de lichtgewicht, gemakkelijk te hanteren horizontale jaloezieën voor een strakke, eigentijdse uitstraling van hun ramen. Ze kunnen ook zorgen voor isolatie tegen hete zon, koude winterlucht en licht dat door ramen valt, zonder dat dit ten koste gaat van privacy of lichtregeling. Omdat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kiezen veel huiseigenaren ervoor om ze te gebruiken op glazen schuiframen en schuifdeuren. Ze zorgen voor een uitstekende lichtinval en isolatie en zijn een meerwaarde voor jouw huis.

We hopen verder te hebben geholpen!

 

https://www.raamdecoratie.com/