VSENV
Image default
Aanbiedingen

Hoe verhoog je je gelukhormoon?

We hebben allemaal wel eens dat gevoel van geluk en voldoening. Het gelukshormoon, ook wel bekend als serotonine, speelt hierbij een belangrijke rol. Serotonine is een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het gevoel van welbehagen en rust. Het hebben van voldoende serotonine in ons systeem kan ervoor zorgen dat we ons gelukkig en tevreden voelen. Maar wat als we ons niet zo gelukkig voelen? Is er een manier om ons gelukshormoon te verhogen?

In deze blog gaan we op zoek naar manieren om ons gelukshormoon te verhogen. We zullen kijken naar verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op ons serotoninegehalte en naar manieren om deze te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar een manier om je stemming te verbeteren of gewoon op zoek bent naar manieren om gelukkiger te worden, in deze blog hopen we dat je inspiratie opdoet voor manieren om je gelukshormoon te verhogen.

Cannabinoïden en serotonine

Er is onderzoek gedaan naar de effecten van cannabinoïden op het serotoninegehalte in ons lichaam. Serotonine is een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het gevoel van welbehagen en rust. Het lijkt erop dat cannabinoïden een effect kan hebben op de productie van serotonine en daarom kan het gebruik van cannabinoïden ervoor zorgen dat je je gelukkig en tevreden voelt.

CBD, aan de andere kant, lijkt geen effect te hebben op de productie van serotonine. In plaats daarvan lijkt het de productie van serotonine te bevorderen door de werking van serotoninereceptoren te versterken. Dit kan ervoor zorgen dat je je minder gestrest en angstig voelt.

Voeding en serotonine

Voeding kan een belangrijke rol spelen bij de productie van serotonine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het gevoel van welbehagen en rust. Sommige voedingsmiddelen bevatten stoffen die kunnen helpen bij de productie van serotonine. Hieronder staan enkele voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze stoffen:

Noten en zaden: Noten en zaden, zoals walnoten, amandelen, cashewnoten en pompoenpitten, bevatten stoffen die helpen bij de productie van serotonine.

Vis: Vis, vooral vette vis zoals zalm en makreel, bevat omega-3 vetzuren die kunnen helpen bij de productie van serotonine.

Eieren: Eieren bevatten tryptofaan, een aminozuur dat nodig is voor de productie van serotonine.

https://funcaps.nl/research-chemicals/cannabinoide.html