VSENV
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom je een gietvloer moet hebben!

Wat zijn gietvloeren

Gietvloeren, ook wel “betonlook vloeren” genoemd, zijn gemaakt van een mengsel van cement, water, pigmenten en andere additieven. Het mengsel wordt op de vloer gegoten en vervolgens gladgestreken om een egale, gladde vloer te creëren. Gietvloeren zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren en texturen, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de stijl van een ruimte.

Hoe worden gietvloeren gemaakt?

Gietvloeren worden gemaakt door het mengsel van cement, water, pigmenten en andere additieven op de vloer te gieten en vervolgens glad te strijken. Het mengsel wordt aangebracht op een dikte van ongeveer 2-4 cm, afhankelijk van de gewenste afwerking. Het mengsel moet vervolgens volledig uitharden voordat het kan worden gebruikt. Dit proces kan enkele dagen tot een week duren, afhankelijk van de omstandigheden.

Voordelen van gietvloeren

Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen voor gietvloeren. Ten eerste zijn ze zeer duurzaam en kunnen ze jarenlang meegaan zonder dat ze beschadigen of slijten. Ze zijn ook waterbestendig, wat betekent dat ze geschikt zijn voor ruimtes zoals keukens en badkamers waar water op de vloer kan komen. Bovendien zijn gietvloeren gemakkelijk te onderhouden; ze hoeven alleen af en toe te worden gedweild en geboend om ze in topconditie te houden. Gietvloer bedrijven zijn ook een geweldige keuze voor mensen met allergieën, omdat ze geen stof of allergieën veroorzaken. Ze zijn ook veilig voor mensen die vatbaar zijn voor valpartijen, omdat ze een gladde, vlakke oppervlakte bieden.

Nadelen van gietvloeren

Er zijn echter ook enkele nadelen aan gietvloeren. Ten eerste zijn ze duurder dan traditionele vloeropties, zoals tapijt of linoleum. Ze zijn ook niet gemakkelijk te installeren en vereisen professioneel installeerders. Bovendien kunnen gietvloeren snel beschadigd raken

https://egafloortec.nl/diensten-industriele-gietvloeren-voor-bedrijfshallen/