VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Extra Autosleutels

Standaard krijg je bij de meeste auto’s twee autosleutels geleverd. Maar het is uiteraard altijd mogelijk om er eentje te verliezen en in sommige gevallen beiden. Als je er eentje kwijt bent, dan is het aan te raden om een reserve bij te laten maken. Dan heb je altijd een sleutel achter de hand, mocht je de andere kwijt raken. Als je beiden sleutels kwijt bent, moet je namelijk het hele slot laten vervangen, wat nog meer kosten met zich meebrengt.

Extra autosleutel bijmaken

Het is altijd aan te raden om minimaal twee autosleutels in je bezit te hebben, om vervelende situaties te voorkomen. Niets is zo vervelend als wanneer je je auto niet kunt gebruiken, omdat je er geen sleutel van hebt. Zodra je er dus nog maar één hebt is het verstandig om een sleutel na te laten maken. Deze kunnen nageslepen worden van de sleutel die je nog wel in je bezit hebt. Het kost je dan slechts een sleutel en niet een heel slot.

In sommige gevallen is het niet de reservesleutel die je kwijt bent, maar de sleutel met afstandsbediening, of je wilt beiden sleutels met afstandsbediening. Een autosleutel met afstandsbediening brengt namelijk als voordeel met zich mee dat je de auto op afstand kunt openen of sluiten.

Autosleutel met startonderbreker

Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat in de autosleutel een startonderbreker is ingebouwd. Dit is voor extra beveiliging, zodat de auto minder snel gestolen kan worden zonder sleutel. Anders dan je zou verwachten, is het binnen een paar minuten gebeurd om een sleutel bij te laten maken met startonderbreker. Er wordt dan een nieuwe chip gekoppeld aan je auto.

Als je een autosleutel laat bijmaken, zorg dan wel dat dit gedaan wordt door een expert. Het is immers niet de bedoeling dat de autosleutel niet naar behoren werkt.

Kortom, het is altijd aan te raden om een extra autosleutel te laten bijmaken, zodat je altijd in het bezit bent van een goede autosleutel. Mocht je er maar eentje hebben, wacht dan niet te lang met het aanmaken van een extra sleutel. Het kan namelijk een hoop geld schelen als je alleen de sleutel moet vervangen en niet het hele slot.

https://www.uw-sleutelspecialist.nl/