VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe ziet een kilometerregistratie eruit?

Voor het privégebruik van de auto van de zaak dient men bijtelling te betalen. De bijtelling kan voorkomen worden door op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé te rijden. Met het bijhouden van een kilometerregistratie kunt u bewijzen dat er niet meer dan 500 kilometer privé zijn gereden met de auto van de zaak.

 

Wat is kilometerregistratie?

Kilometerregistratie is het registreren van de gereden kilometers met de auto van de zaak. Het bewijs daarvoor is niet aan een bepaalde vorm gebonden, maar een sluitende kilometerregistratie geeft de meeste zekerheid dat de bijtelling niet van toepassing is. Bovendien scheelt het in de tijd en verlaagt het de kans op een foutieve rittenadministratie aanzienlijk. Met een kilometerregistratiesysteem in de auto wordt alles automatisch voor u bijgehouden en hoeft u niets op papier bij te houden.

 

Gegevens bijhouden

In een km registratie moeten per rit de volgende gegevens bijgehouden worden:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Karakter van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route als van de gebruikelijke wordt afgeweken. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij wegafsluitingen, omleidingen, files etc.

 

Automatische kilometerregistratie

Voor het bijhouden van de kilometerregistratie adviseren wij om gebruik te maken van het kilometerregistratiesysteem van TrackJack. Daarmee worden alle ritten automatisch geregistreerd en kunt u zelf aangeven binnen welk tijdsbestek zakelijke en privéritten worden gereden. Daarnaast heeft het kilometerregistratiesysteem een Keurmerk Ritregistratiesystemen en voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt voor het bijhouden van een juiste km registratie. 

 

Online en app

De kilometerregistratie is gemakkelijk terug te zien in uw online account. U logt online in of via de app en bekijkt en beheert hier de gegevens. De km registratie wordt direct en beveiligd verzonden naar uw online account, zonder dat u hiervoor handmatige acties uit hoeft te voeren. Wilt u meer informatie over kilometerregistratie? Neem dan eens contact op met TrackJack Europe, zij informeren u graag verder over de mogelijkheid. www.trackjackeurope.com

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/