VSENV
Image default
Internet

Is het slim om te kiezen voor een draadloze internetverbinding?

In de moderne tijd van de technologie gebruiken de meesten van ons het internet, waar we ook gaan. We gebruiken het bij ons thuis, op onze kantoren, op openbare plaatsen zoals bibliotheken, internetcafés en vliegvelden. De overgrote meerderheid van de mensen denkt echter nooit na over hoe deze internettoegang die ze gebruiken hun laptops, desktopcomputers, smartphones, tablet-pc’s, PDA’s enzovoort bereikt. Welnu, het meest voorkomende en meest geprefereerde type internetverbinding van vandaag is een draadloze internetverbinding, oftewel Wi-Fi.

Wat is dan precies een draadloze internetverbinding?

Eenvoudig gezegd is een draadloze internetverbinding een type internettoegang waarvoor geen fysieke verbinding met uw computer of een ander apparaat nodig is dat via dit netwerk toegang heeft tot het World Wide Web.

Er moet echter wel een centraal apparaat zijn dat verantwoordelijk is voor het ophalen van de internettoegang van de ISP en het versturen ervan naar andere apparaten die onder het draadloze netwerk vallen. Dit apparaat gebruikt radiogolven om het signaal naar andere apparaten te sturen, terwijl het fysiek verbonden is met de bron van de internettoegang.

Dit betekent dus in principe dat u uw breedbandinternetverbinding kunt omzetten in een draadloze internetverbinding, en dit kan in veel gevallen alleen door contact op te nemen met uw internetprovider en te vragen naar de benodigde apparatuur. Zij zullen u graag voorzien van alles wat u hiervoor nodig heeft, en soms zelfs zonder extra kosten. Ga ook altijd internet vergelijken om de beste draadloze internet verbinding te realiseren. 

Wat zijn de voordelen van deze internetverbinding?

Hier zijn de belangrijkste voordelen van het beschikbaar hebben van Wi-Fi voor u:

Gemak – Dit is het meest voor de hand liggende voordeel, aangezien u toegang hebt tot het internet vanaf elke gewenste locatie binnen het netwerkbereik, maar ook vanaf elk apparaat dat een draadloze adapter heeft. Dit betekent dat u uw laptop kunt meenemen en toegang hebt tot het internet vanuit elke kamer in uw huis, of zelfs vanuit de achtertuin.

Beveiliging – Dankzij WPA (Wi-Fi Protected Access) en WPA2 heeft niemand toegang tot je netwerk, behalve jij, want daar heb je een wachtwoord voor nodig. Bovendien is al het verkeer dat via Wi-Fi-netwerken gaat, gecodeerd, dus er zijn hier weinig problemen met de beveiliging.

Kosten – Stel je voor wat de kosten zijn van het aansluiten van alle computers in een groot bedrijf als mensen dit met draden of kabels zouden moeten doen. Hoewel dit in het verleden moest gebeuren, kunnen al deze apparaten nu draadloos met het internet worden verbonden, wat veel geld en moeite bespaart.

Snelheid – Vroeger was snelheid een echt probleem met Wi-Fi internettoegang, maar de moderne technologie (WiMAX en EV-DO) heeft het mogelijk gemaakt dat draadloze netwerken kunnen genieten van grote downloadsnelheden tot 7 Mbps, of zelfs meer in sommige gevallen. Als u uw kabelmodem of ADSL2+ Fiber Internet Gateway op een draadloze N router aansluit, kunt u zo snel downloaden als uw internetverbinding toelaat, in sommige gebieden meer dan 100 Mbps.

Waar moet je nu voor kiezen?

Nou, het hangt echt af van uw behoeften. Als u erover denkt om een ISP te vinden die u voor de eerste keer toegang tot het internet biedt, moet u zich zeker afvragen of zij draadloze internetopties aanbieden. Ook al woont u misschien alleen en heeft u maar één laptop, toch geniet u van het gemak om uw laptop mee te nemen waar u maar wilt en te surfen op het internet. Aan de andere kant, als je een groot gezin hebt, is Wi-Fi een geweldig idee, omdat je geen kabels hoeft te leggen naar elke computer in huis.

Zorg ervoor dat u de gebruikslimieten controleert, want de meeste 3G en 4G providers hebben lage maandelijkse limieten van 10 GB of minder in vergelijking met kabel- en DSL-limieten van meer dan 100 GB per maand. Als je veel data gebruikt, ben je beter af met een kabel- of DSL-plan in combinatie met een draadloze router voor thuisgebruik en een apart mobiel breedbandplan als je onderweg internettoegang nodig hebt.

https://internet2you.nl/beste-internet/