VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Mitsubishi Merk

De merknaam Mitsubishi is een combinatie van de Japanse woorden ‘mitsu’ wat ‘drie’ betekent en ‘hishi’ (uitgesproken als ‘bishi’ als het aan een ander woord is gekoppeld), dat ruit- of diamantvorm betekent.

Het Japanse Mitsubishi Motors is onderdeel van een groot industrieel conglomeraat. De autofabrikant bouwde in 1917 de Model A, de eerste in serie geproduceerde auto in Japan.

Mitsubishi blijft ondands eerdere andere berichten in Nederland en komt naast de Space Star, Eclipse Cross en Outlander zelfs met twee nieuwe modellen. 

Mitsubishi Private Lease is bezig met een opkomst. Het is een voordelige manier om in een nieuwe Mitsubishi te rijden. 

Space Star

In 1998 introduceerde Mitsubishi Motors de Mitsubishi Space Star speciaal voor de Europese markt. De Space Star is een compacte, 5-deurs MPV met 5 zitplaatsen die gebaseerd is op de Mitsubishi Carisma. In 2020 heeft de auto weer een facelift gekregen.

De nieuwe Mitsubishi Space Star heeft een 1.0 motor van 71 pk of een 1.2 motor van 80 pk. De Space Star is verkrijgbaar in 5 uitvoeringen: de Entry, Cool+, Active, Nova en Instyle. 

Iedereen die een betaalbare en zuinige stadsauto wil kopen, maakt met een Mitsubishi Space Star Private Lease Auto een goede keuze. 

Eclipse Cross

De Eclipse Cross is ruim en heeft een zeer comfortabel afgestemd onderstel. Bovendien werken de benzinemotor en de elektromotoren uitstekend samen. Mitsubishi heeft daarbij niet bezuinigd op praktisch gemak.

Alle versies hebben standaard vierwielaandrijving. De Eclipse Cross heeft nog gewoon knoppen voor alle belangrijke functies. Hij is alleen nog leverbaar is als plug-in hybride.

De nieuwste innovaties van Mitsubishi Motors zijn grotendeels te vinden de nieuwe Eclipse Cross. Behalve S-AWC met Yaw Control is de compacte SUV ook voorzien van diverse semi-autonome rijsystemen voor extra comfort en veiligheid zoals Forward Collision Mitigation System (FCM), Adaptive Cruise Control (ACC), Blind Spot Warning (BSW) en Lane Departure Warning.

De Eclipse Cross Private Lease heeft de potentie om het goed te doen in het snelgroeiende cross-over segment.

Outlander

Mitsubishi heeft vanaf 2003 de Outlander in het programma. Samen met de Colt was het de laatste ‘Nederlandse’ Mitsubishi. In 2013 verscheen de derde generatie Outlander. Bijzonder aan de derde generatie is de komst van de Outlander PHEV, de plug-in hybride-variant.

De Outlander was de laatste jaren in Nederland een groot succes, mede dankzij het bijtellingsvoordeel dat het Nederlandse belastingstelsel bood.

De nieuwe Outlander staat op hetzelfde platform als o.a. de Nissan Qashqai. Elke Outlander met vierwielaandrijving. De Outlander wordt aangedreven door een 2,4-liter 4-cilinder benzinemotor en een elektromotor. De vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV heeft een nieuwe speciale EV Priority-functie. Die zorgt ervoor zorgt dat je 100% elektrisch rijdt en geen enkel druppel brandstof verbruikt.

De Mitsubishi outlander is verkrijgbaar in 6 uitvoeringen, van standaard tot luxe. Mitsubishi Outlander Private Lease is een goedkope manier om in een luxe SUV te rijden.

Geschiedenis

De Tweede Wereldoorlog betekende het einde voor Mitsubishi als een integrale organisatie. De onafhankelijk bedrijven die hun wortels hebben in het oude Mitsubishi zijn vandaag de dag echter actief in bijna elke tak van industrie.

Na de oorlog eisten de geallieerden dat de grote industriële groepen in Japan zouden worden ontbonden. Het hoofdkantoor van Mitsubishi werd op 30 september 1946 gesloten en een groot aantal Mitsubishi-bedrijven werd opgesplitst in kleinere ondernemingen.

Gerelateerde artikelen

Kopen van een tweedehandse auto

Jouw auto laten chiptunen in Tilburg?

Auto reparatie laten uitvoeren