VSENV
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een draagarmstelling

Bij elke groot bedrijf, zoals groothandels of transportbedrijven, wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van bepaalde soorten magazijnstellingen. Denk hierbij aan palletstellingen of een ‘gewone’ magazijnstelling. Een van de meest gebruikte types binnen de sectoren van de bouw zijn de draagarmstelling. Maar wat is een draagarmstelling precies? Hoe wordt dit gebruikt en wat voor voordelen brengt het met zich mee? In dit blog leggen je we alles uit over draagarmstellingen en hoe jij als bedrijf of ondernemer baat aan ze kunt hebben.

Wat is een draagarmstelling?

Een draagarmstelling is een stelling die niet gebruikmaakt van legborden, vlonders of dragende vloer. Deze soort magazijnstelling is opgebouwd door draagarmen die bevestigd zijn aan staanders. Draagarmstelling kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals enkelzijdig of dubbelzijdig. Dit soort magazijnstellingen worden vaak gebruikt in bouwsectoren, mede omdat ze geschikt zijn voor het opslaan van planken of buizen.

 

Daarnaast kun je een draagarmstelling ook onderverdelen in twee soorten: een lichte draagarmstelling en een zware draagarmstelling. Een lichte draagarmstelling is geschikt voor het opslaan van lichte materialen, zoals PVC buizen of aluminium materialen. Een zware draagarmstelling is daarentegen geschikter voor het opslaan van middelzware tot zware materialen. Denk hierbij aan houtbundels of buismateriaal gemaakt van koper, ijzer of blood.

Welke bedrijven gebruiken draagarmstellingen en wat zijn de voordelen ervan?

Veel bedrijven kunnen gebruik maken van draagarmstellingen, maar het is voornamelijk bedrijven in de bouwsector die het meeste profijt aan deze stellingen zullen hebben. Bedrijven in de bouwsector gebruiken lichte en zware stellingen, afhankelijk van de materialen die ze bezitten.

 

Een draagarmstelling heeft dus zo zijn voordelen. Door gebruik te maken van deze stellingen bespaar je veel ruimte en je maakt dan dus optimaal gebruik van de magazijnruimte. Bovendien bespaar je kosten op het gebied van opslag en ze zijn ook nog eens erg flexibel. Reden genoeg dus om een draagstelling te nemen! Op Begra kun je gemakkelijk eentje kopen.

 

Gerelateerde artikelen

Legbordstelling

Beste honeywell airco 2020

Waarom een speeltuin kopen een goed idee is