VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Rijinstructeur worden? Tref hier alle informatie aan!

Wil jij altijd al een rijinstructeur worden? Dan is het goed om te weten dat je dit niet zomaar kunt doen. Je mag in Nederland namelijk niet zomaar aan de slag als rijinstructeur. Als je dit wilt worden heb je namelijk een opleiding nodig waarbij je uiteindelijk rijinstructeur wordt. In Nederland zijn er verschillende instanties waar je deze opleiding kunt volgen. De reden van deze opleiding is om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk klaar bent om als instructeur aan de slag te gaan. Het is na het behalen van deze opleiding tevens mogelijk om een eigen rijschool te beginnen. Maar wat komt er allemaal kijken bij de opleiding als het gaat om rijinstructeur worden?

De verschillende fases van rijinstructeur worden

Als je hebt besloten om deel te nemen aan een opleiding waarbij rijinstructeur worden centraal staat, zijn er binnen het opleidingstraject diverse fases aanwezig. Al deze fases vormen samen de basis om een rijinstructeur te worden. In totaal leg je bij de opleiding examen af in vijf verschillende fases. Deze zijn als volgt:

 

–        Fase 1A: kennis over verkeer en verkeersregels

–        Fase 1B: je legt een rijexamen af

–        Fase 2A: het voorbereiden en inplannen van rijlessen

–        Fase 2B: instructie geven en coachen

–        Fase 3: het geven van een praktijkles

Kosten en duur van de opleiding

Als we kijken naar de duur voor rijinstructeur worden ligt deze tussen de vijf en zeven maanden. Als je besluit om voor een e-learning module te kiezen, kun je de opleiding al halen in slechts vier maanden. Het is dus afhankelijk van jouw persoonlijke wensen hoe snel jij de opleiding wilt halen als het gaat om rijinstructeur worden.

 

Als we kijken naar de kosten is het goed om te benoemen dat we hier uitgaan van een indicatie van gemiddelde kosten. Over het algemeen kost een opleiding gemiddeld 4500 euro. Deze kosten zijn exclusief examenkosten. De kosten voor een examen voor rijinstructeur worden liggen op 1100 euro. In totaliteit liggen de gemiddelde kosten om rijinstructeur te worden dus op ongeveer 5600 euro.

Kies de juiste partij voor je opleiding

Als je op zoek gaat naar een partij voor het volgen van een opleiding om rijinstructeur te worden is het goed om je aan te sluiten bij een gerenommeerd bedrijf die jarenlang ervaring heeft. Over het algemeen zijn er partijen die meerdere vestigingen in Nederland hebben. Hierbij is het tevens goed om te kijken of het bedrijf volgens het CBR wordt aangeschreven. Ben jij benieuwd naar cijfers van de rijscholen? Dan is het goed om de cijfers van het IBKI te raadplegen. Het IBKI heeft namelijk de slagingspercentages van de betreffende opleidingen op een rij gezet. Hierdoor weet je zeker dat het bedrijf waarmee jij in zee gaat uiteindelijk de juiste is. Mocht je naar aanleiding van deze lijsten nog vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een onafhankelijk adviseur zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken. Het behalen van een dergelijke opleiding is namelijk duur en tijdrovend en om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. Kijk daarom eens op deverkeersacademie.nl en vind de opleiding die bij jou past!

 

Gerelateerde artikelen

Autogarage Uithoorn voor jonge occasions

Airco service Uithoorn voor een verkoelende auto

Het beste autobedrijf van Hengelo; dat zijn wij!