VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Tijdens een Algemene periodieke keuring (APK) worden de veiligheidseisen met betrekking tot uw auto nagekeken. Daarbij worden ook de milieueisen gecontroleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bandenspanning of de profieldiepte van uw banden. Ook het controleren van goed werkende lichten zijn o.a. een onderdeel van de APK keuring.

Tijdens een APK keuring komen de volgende onderdelen aan bod:

 • De verkeersveiligheid bestaande uit: remmen, banden, wielophanging, schokdempers,
  verlichting en carrosserie, stuurinrichting;
 • De milieu eisen: uitstoot van uitlaatgassen;
 • De registratie: identificatienummer en de gebruikte brandstof, de kilometerstand, het
  voertuigbewijs.

Uw auto voorbereiden kan op deze wijze:

 • Controleer zelf de bandenspanning en de profieldiepte van uw banden;
 • Werkt de verlichting zoals het hoort? Controleer daarbij ook uw kentekenverlichting;
 • Ruitenwissers waar bij het wissen strepen zichtbaar zijn moeten vervangen worden;
 • Het controleren van de vloeistoffen zoals de koel en ruitenwisservloeistof en de
  motorolie.

 

Wanneer vindt een APK keuring plaats?

Bij een nieuwe auto bestaat de regel dat deze na vier jaar gekeurd dient te worden. Bij een nieuwe dieselauto is dat na drie jaar. Na de eerste keuring moet een benzineauto om de twee jaar gekeurd worden. Bij dieselauto’s is dit na de eerste keuring om de twee jaar. Als de auto acht jaar oud is moet deze ieder jaar gecontroleerd worden. Bij een camper kan u uitgaan van de laatste datum van het keuringsrapport. Deze wordt voor die tijd wederom gekeurd. Auto’s van voor 1960 hebben geen APK plicht. Een auto van na 1 januari 1960 die ouder is dan dertig jaar, wordt eens in de twee jaar gekeurd.
Hybride en elektrische auto’s worden ook APK gekeurd, hierbij gelden controleerpunten als bij een benzine of dieselauto. Bij deze auto’s wordt ook gekeken naar de elektrische aandrijflijn.

De kosten van een APK bij de garage

Elke garage bepaalt de APK kosten geheel zelf. Rijdt u bijvoorbeeld in een diesel, dan zijn de kosten voor een APK tussen de 45 en 70 euro. Gaat het om een benzine, dan zijn de kosten tussen de 25 en 50 euro. Als u specifiek de kosten wilt weten voor uw auto neemt u het beste contact op met het team van Novus Auto.

Is uw auto APK afgekeurd of goedgekeurd?

Als uw auto is afgekeurd, houdt dit in dat een reparatie vereist is. De wettelijke termijn die hiervoor geld is 2 maanden. Als u met een afgekeurd auto gaat rijden mag dit enkel om te rijden naar bijvoorbeeld de garage naarden. Garage Naarden helpt u graag met uw reparatie.

APK Naarden

Voor uw APK Naarden zit u bij ons geheel goed. Wij hebben alle expertise in huis om de APK op de juiste manier te laten verlopen. Op Zoek naar Auto onderhoud Naarden? Ook dat kan bij ons. Auto onderhoud Naarden zorgt er voor dat uw auto alvorens u de APK laat uit voeren geheel wordt nagekeken en goed onderhoudt krijgt. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen bij onze garage. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

https://www.novusauto.nl/