VSENV
Image default
Bedrijven

Een sexy kimono in plaats van een badjas

De badjas is in de westerse cultuur een bekend product. De badjas wordt vaak gebruikt bij een wellness dagje, maar veel mensen dragen hem ook thuis in plaats van een comfortabele outfit. In de winter wordt de badjas vaak over de normale kleren heen gedragen om het extra warm te krijgen. De standaard badjas is vaak van een dikke badstof gemaakt, waardoor hij extra warm is. In de afgelopen jaren heeft ook een andere variant populariteit gewonnen, namelijk de kimono.

Wat is de sexy kimono?

Tegenover de badjas ziet een kimono er een stuk flatteuzer uit. De kimono is een kledingstuk dat komt uit de Japanse cultuur. Het is een soort badjas gemaakt van een zijdeachtige stof. In Japan wordt de kimono vaak gedragen op speciale evenementen. In Nederland wordt de kimono vaak gebruikt als vervanger voor de badjas. Een sexy kimono kan overigens ook gebruikt worden in de slaapkamer. De kimono heeft namelijk door de zijde stof vaak ook een sexy uitstraling.

Varianten van de kimono

De originele kimono’s zijn vaak vrij kort en hebben wijde mouwen. Door de kortheid van de kimono kan deze standaard niet gebruikt worden als badjas. In de westerse cultuur worden er tegenwoordig wel veel badjassen gemaakt in de stijl van de kimono. Deze zijn dan dus een stuk langer dan de traditionele kimono. De printen op een kimono zijn vaak oosterse bloemen of vogels. Overigens hoeft er niet altijd een print te staan op een kimono. Ze zijn namelijk ook vaak te vinden in een effen kleur.

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/kimono-peignoir