VSENV
Image default
Bedrijven

Manieren waarop mensen soms willen imponeren

Wat had je ervan gedacht als er had gestaan: hoe maak je een goede indruk? Dat klinkt een stuk eenvoudiger, nietwaar? Toch zie je vaak dat bedrijven zo doordrongen zijn van moeilijk taalgebruik, om indruk te maken. Met als gevolg dat er draken van zinnen ontstaan. Van die zinnen waarbij veel mensen eerst drie keer moeten lezen, om te beseffen wat er staat. Vaak een hoop geblaat. Er zijn bedrijven die op die manier denken een professionele indruk te geven van het bedrijf. Maar is dat ook zo?

Moeilijke woorden

Werkt het om moeilijke woorden te gebruiken? Het korte antwoord? Nee. Een desillusie? Misschien of misschien beter gezegd: het kan voor jou een teleurstelling zijn of een opluchting. Uit onderzoek van Princeton University blijkt namelijk dat slimme woorden, je niet slimmer doen lijken. Het wordt eerder ervaren als overcompensatie. Schrijf je zoals je zou spreken tegen jouw vrienden? Dan kom je slimmer, amicaler, bekwamer en geloofwaardiger over. Tenzij je natuurlijk spreekt in de vorm van ‘Yo, Brother’ dat is namelijk niet het taalgebruik dat overal gewaardeerd wordt.

Wat is cnc?

Met Engelse woorden strooien is natuurlijk makkelijk. Zo kan iemand het heel erg interessant hebben over computer numerical control. Maar, je kunt diegene ook vragen: ‘wat is cnc?’ Het is namelijk niets meer en minder, dan een computergestuurd apparaat om materiaal, meestal metaal, te bewerken. Dat klinkt natuurlijk een stuk minder moeilijk, nietwaar? Dus werk je met een cnc? Zeg dan gewoon waar het op staat als iemand jou vraagt ‘wat is cnc?’ Nu jij antwoord hebt op de vraag ‘wat is cnc?’, kunnen we verder met het volgende staaltje indruk maken.

Imponeren met spullen

Kijk mij nou eens. Ja er zijn mensen die een goede indruk willen maken met wat ze allemaal bezitten. Maar, meestal is het zo dat iemand die genoeg heeft, dit niet nodig heeft. Bovendien, tot een bepaalde hoeveelheid maakt meer geld ook niet meer gelukkiger. Imponeert bezit jou wel of niet? Bedenk dan goed dat het niets zegt over diegene met het bezit. Het zegt altijd iets over jezelf.

https://cncnederland.nl/cnc/