VSENV
Image default
Bedrijven

Verandering in jouw kookkunsten brengen

Liefde gaat door de maag, zeggen ze. Is het beroerd gesteld met jouw kookkunsten en wil je daar graag verandering in brengen? Dan kan het een drempel zijn om eraan te beginnen. Maar, als je bijvoorbeeld voor het eerst op jezelf gaat wonen, zul je wel moeten. Is jouw basis echt nul? Dan zijn er een aantal dingen om mee van start te gaan. Benieuwd naar hoe je het kan aanpakken? Lees dan verder.

De basis ingrediënten om in huis te hebben

De basis die je nodig hebt, bestaat uit een aantal ingrediënten:

Iets om mee te bakken en braden. Dat kan van alles zijn: roomboter, braadboter, olijfolie, wokolie, sesamolie, zonnebloemolie. Hoe meer je bezig gaat met koken, hoe leuker het is, om alles in huis te hebben. Begin je net? Kies dan gewoon zelf één ding, dat je als basis wil gebruiken.

Eieren, knoflook en ui. Het mooie van deze ingrediënten is dat het heerlijke smaakmakers zijn én ze zijn wat langer houdbaar, dan veel andere verse producten.

Er is van alles aan kruiden te vinden. Zout, witte peper, zwarte peper, kerriepoeder, paprikapoeder, kaneel, etc. Leuk als je straks meer gaat ontdekken. Maar koop in het begin maar gewoon peper en zout. Daarmee heb je een mooie basis.

Ook nog wat extraatjes? Wat heb je nog als extra smaakmakers in de keuken? Daarbij kun je denken aan: zoete sojasaus, gembersiroop, Japanse sojasaus, zoute sojasaus en nog veel meer. In het begin kom je met zoete sojasaus een heel eind.

Ga een week koken

Tip? Kies elke week een recept uit dat je ziet op het internet. Zoek vooral op de simpele gerechten. Niet alleen maak jij je het daar zelf wat makkelijker mee. De kans is ook groot dat je met de basis ingrediënten al een heel eind komt. Weet je niet wat bepaalde termen betekenen of hoe je iets moet bereiden? Zoek dan op het internetfilmpjes waarin het wordt uitgelegd. Die zijn er namelijk genoeg.

21 diner

Maak het jezelf niet te moeilijk. Verwacht niet dat je ineens een heel mooi 21 diner op tafel kunt zetten. Leren koken kost tijd. Lijkt jou dat wel gaaf, een heerlijk 21 diner? Huur dan een thuiskok in voor jouw 21 diner. Reken maar dat je dan superlekker eten krijgt!

https://chefstbl.com/2021/11/18/organiseer-je-21-diner-met-een-thuiskok-van-chefstbl/