VSENV
Image default
Bedrijven

Tips voor winkelen met kinderen?

Het kan best lastig zijn om met kinderen te gaan winkelen. ‘Ik wil een snoepje!!’, ‘Wanneer gaan we naar huis?’, er kan van alles gebeuren als je met ze op pad bent. Dat kan soms een behoorlijk drama zijn, waarbij je je wel eens denkt ‘wat denken anderen hier wel niet van?’ Het leven van een ouder gaat niet altijd over rozen. Wil je tips voor wat meer ontspannen winkelen met kinderen? Lees hier wat tips.

Meisjeskleding en jongenskleding: online bestellen

Waarom ga je de meisjeskleding en jongenskleding bijvoorbeeld niet online bestellen. Ze hebben een beperkte keuze dan, als ze al keuze hebben. Dat voorkomt dat ze veel gaan vergelijken. Totdat kinderen natuurlijk zelf op het internet gaan kijken. Bestel je meisjeskleding of jongenskleding online? Dan is het misschien handig om verschillende setjes te kopen, zo ben je weer een tijdje klaar.

Tegenwoordig zie je trouwens naast meisjeskleding en jongenskleding ook meer genderneutrale kleding. Soms kan het zijn dat een kind de kleding gewoon niet bij zichzelf vindt passen. Als je als ouder openstaat voor dit soort dingen, kan het passen ineens voor een stuk minder drama zorgen.

In de winkel

Ga je naar een fysieke winkel? Dan is het slim dat je begint met een goede voorbereiding. Zorg er dus voor dat je kind al naar de wc is geweest en zorg voor een ontspannen sfeer. Als je weet dat je kind niet zo van winkelen houdt, kun je ervoor zorgen dat je het leuker maakt. Bij kleine, wat speelse kinderen, kun je proberen om er een soort spelletjes van te maken. Gekke bekken trekken tijdens het passen. Liedjes zingen, het maakt niet uit. Misschien moet je hier wel wat schaamte voor overwinnen, want sommige mensen ga je misschien wel raar aankijken. Maar ja, als je kind zou gaan stampen en tieren dan zouden toch ook kijken? Dus wat maakt het eigenlijk echt uit…

https://www.vertbaudet.nl/meisje.htm