VSENV
Image default
Dienstverlening

Veilig gevoelige bestanden versturen

We leven in een tijdperk alwaar de veiligheid op het internet steeds minder wordt gewaarborgd. Het punt is namelijk dat veel zaken via internet worden geregeld. Dit komt ook omdat thuiswerken tegenwoordig populairder is dan ooit te voren. Men stuurt dus ook veel vertrouwelijke bestanden naar elkaar. Maar hoe kun jij veilig bestanden versturen? In dit artikel geven wij verschillende tips.

 

Gebruik een USB-stick

Het klinkt misschien raar, maar als je echt veilig bestanden naar iemand anders wil versturen, is het aan te raden om gebruik te maken van een USB-stick. Het punt is namelijk dat je dan geen gebruik hoeft te maken van het internet. De kans is dan ook klein dat de gegevens in verkeerde handen terecht komen. Veel mensen denken dan wellicht: wat als de USB-stick wordt gestolen, of wat als je hem ergens laat liggen? Dan is dat natuurlijk hartstikke vervelend, maar het punt is dat je er ook voor kunt kiezen om een wachtwoord op je USB-stick te zetten. Niemand kan dan bij je gegevens komen.

 

Ga altijd voor een premium account (veilig bestanden versturen)

Er zijn verschillende websites alwaar je bestanden naar elkander kunt sturen. In veel gevallen is dit gratis, maar je kunt toch beter voor een premium account gaan voor veilig bestanden versturen. Het punt is namelijk dat er dan meestal extra beveiliging is alwaar je van kunt genieten. Het is dus ideaal voor bedrijven alwaar het belangrijk is dat er vertrouwelijk met gegevens wordt omgegaan. Bovendien is er natuurlijk ook de AVG waar je rekening mee moet houden. Als er bijvoorbeeld bepaalde gegevens lekken, dan kan het zijn dat jij daar als bedrijf verantwoordelijk voor bent. Dan kun je ook nog eens flinke boetes krijgen. Ga dus niet voor een goedkope oplossing. Je kunt beter iets meer geld betalen, maar veiligheid hebben.