VSENV
Image default
Dieren

Databank honden met een chip

Ben jij van plan om een puppy aan je gezin toe te voegen? Of besluit jij de zwerfkat die maar langs blijft komen in huis te nemen? Dan is het belangrijk om dat beestje te laten voorzien van een chip. Vervolgens moet je het huisdier laten registreren bij een erkende databank. Hieronder lees je hoe dat precies zit. 

Een chip

Het chippen van je hond is vanuit de wet verplicht. Voor andere huisdieren is het niet verplicht, maar wordt het wel sterk aangeraden. Een chip is een klein metalen plaatje dat onder de huid van het huisdier wordt geplaatst. Deze chip bevat informatie over het desbetreffende beestje. Denk hierbij aan de naam, de gegevens van de verzorger en het woonadres. Huisdieren die zijn gechipt en worden gevonden kunnen hierdoor gemakkelijk worden teruggebracht naar de eigenaar.

Een huisdieren databank

Het chippen van jouw hond (en het liefst dus ook andere huisdieren) is dus stap één. Daarna is het van belang om jouw huisdier te laten registreren bij een erkende databank. Ook dit is voor honden bij wet verplicht. Een huisdieren databank slaat alle gegevens over jouw beestje op. Denk hierbij aan het chipnummer, adresgegevens en medische gegevens. Naast dat het registreren bij een databank verplicht is, brengt het ook voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat databanken vaak met jou mee op zoek gaan naar jouw vermiste beestje! 

Databank honden aanmelding

Het aanmelden van jouw hond in de databank honden is erg gemakkelijk. Dit gaat tegenwoordig namelijk allemaal online en is vaak binnen een aantal minuten gebeurd. Bij veel databanken betaal je alleen voor de aanmelding van je eerste huisdier. Heb je meerdere huisdieren? Deze registreer je dan allemaal gratis onder hetzelfde account! Ben jij van plan een huisdier aan te schaffen? Kijk online dan eens rond naar welke erkende huisdieren databanken er zijn en welke voordelen die hebben!

https://www.petlook.nl/databank-honden/