VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Tesla laadkabels koop je bij Accu-Machine.nl

U zou het al moeten weten wat een Tesla is, maar we kunnen best even vertellen; Tesla zelf is een Amerikaans producent van elektrische auto’s maar ook vrachtauto’s en verschillende energieopslagsystemen. Tesla is de laatste jaren toonaangevend geworden met de technologie van de elektrische wagens. Alles waar zij mee zijn gestart, komen langzaam maar zeker ook in de meer normale en minder dure wagens. Tesla is duur, dat is waar, maar u krijgt er ook heel wat voor terug. Op en top, een moderne wagen met de allernieuwste snufjes.

Waar kan ik allemaal laden

Sinds 2013 heeft Tesla zelf gezegd dat het soms beter is om in plaats van te laden, u beter kan langsgaan in een Supercharger-station. Dit wou zeggen dat je steeds kon langskomen voor een nieuwe accu. Deze zou telkens binnen de 90 seconden worden geplaatst. Dit leek te mooi om waar te zijn en is het uiteindelijk ook gebleken. Daarom besloot Tesla om te starten met een heleboel laadstations, de Tesla Superchargers. Je kan daar opladen, maar ook op andere laadpunten. Het voordeel bij hun eigen punten is dat het snel gaat. Heel snel.

Waar vind ik allemaal goed materiaal

Er zijn heel wat plaatsen waar u bijvoorbeeld een laadkabel voor de Tesla Model 3 kan kopen. Zoals bij veel producten kiest u best steeds voor een officieel punt die de juiste kabels kan kopen. Bij elektrische wagens hebben we ondertussen veel verschillende merken en soorten van kabels. Het is dezelfde manier als bij de mobiele telefoons vroeger. Je hebt in de meeste Japanse en Amerikaanse wagens de kabel Type 1. Een ouder type is bijvoorbeeld Type 3. Deze technologie haalde het niet en wordt langzaam maar zeker vervangen. De Europese standaard is Type 2.

Wat moet ik nog weten

Zoals bij alle elektriciteit is het niet alleen belangrijk om het juiste type Tesla laadkabel te halen. Je moet ook rekening houden met het laadvermogen van zowel jouw laadpunt en jouw kabel. Kies daarom steeds en kabel die op zijn minst het laadvermogen heeft van jouw Tesla. Alleen op die manier zal het snel laden lukken. Wil je meer informatie, dan kan je dit steeds opzoeken in de documentatie van jouw wagen. Vindt u het niet onmiddellijk terug, dan hebt u altijd wel een website waar je alle informatie kan opzoeken. Wat verder ook nog belangrijk is, is de lengte van jouw kabel. Een goede standaard lengte is bijvoorbeeld 4 meter. Hangt u de kabel bij het laden in de lucht, dan kan u het laadpunt of de auto beschadigen.

Laadkabel kopen

Door de bomen zie je natuurlijk het bos niet meer. Daarom kan een beetje hulp nooit kwaad. We nemen even het voorbeeld van een Tesla Model S. De accu die u heeft is 60 kWh tot 90 kW en zal steeds standaard op 16 ampère opladen in 3 fasen. Hebt u geen idee wat al deze cijfertjes willen zeggen? Dan kan u steeds een kijkje nemen op de website van Accu Machine, hier kan u de juiste kabel voor uw wagen vinden.

https://www.accu-machine.nl/laadkabels/laadkabel-voor-tesla/