VSENV
Image default
Electronica en Computers

Computer recycling voor bedrijven, milieuvriendelijk en lucratief

In de huidige maatschappij gaan de technologische ontwikkelingen ontzettend hard. Waardoor IT apparaten snel verouderd raken en aan vervanging toe zijn. U koopt nieuwe IT apparatuur om met de tijd mee te gaan. Maar weet u ook goed wat u moet doen met uw oude computer hardware? Vaak zijn de oude computers nog prima om mee te werken wanneer deze worden opgeknapt. Of kunnen er kostbare grondstoffen uit de apparatuur worden gehaald voor hergebruik. Het loont om uw computers te laten recyclen door een gespecialiseerd bedrijf! Waardoor u goed bent voor het milieu en er ook nog eens geld aan kan verdienen.

Geld verdienen met oude computers

Ja u hoort het goed, u kunt geld verdienen door uw oude computers te verkopen aan een gerenommeerd computer recyclingsbedrijf. Dit kost u daarnaast weinig moeite. Wat u van te voren wel moet weten is wat u te koop heeft. Zorg er daarom ook voor dat u de type nummers van uw hardware weet voordat u contact opneemt met een computer recyclingsbedrijf. Vaak werken deze bedrijven met een minimale afname. Wanneer u een klein bedrijf bent, is het voor een computer recycler die zich richt op zakelijke klanten niet interessant om zaken met u te doen. In dat geval kunt u veelal terecht bij een particuliere hardware opkoper.

Verder kan het ook zijn dat zwaar verouderde apparatuur ook niet wordt gekocht. Omdat daar ook niet meer aan te verdienen valt voor de dienstverleners. Maar voor middelgrote en grote bedrijven is er vaak een leuk restbedrag aan te verdienen!

Doneren aan een goed doel

Het restbedrag wat u zou kunnen verdienen, kunt u ook afstaan aan een goed doel. Hiermee bent u dubbel goed voor de wereld. En kunt u in uw MVO jaarverslag opnemen dat u geld heeft geschonken aan een goed doel. Maar ook milieubesparing hebt gerealiseerd door uw oude hardware apparatuur te laten afvoeren door een computer recycler.

Hoe gaat de recycling in zijn werk?

De oude hardware wordt kosteloos bij u opgehaald. Het IT verwerkingsbedrijf levert vervoer en neemt de hardware mee. In het verwerkingsproces wordt op veilige wijze, uw bedrijfsgevoelige data verwijderd. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van gespecialiseerde software die alle data vakkundig kan verwijderen. Eenmaal de harde schijven en SSD’s brandschoon zijn, kan de oude hardware worden voorbereid en geassembleerd tot een nieuw leven. En worden verkocht als een “refurbished device”. Onderdelen of oude computers die bij nader inzien toch niet meer bruikbaar zijn, worden volledig gedemonteerd en verwerkt door gespecialiseerde elektronica afval bedrijven. 

Bijdrage aan de circulaire economie

Met behulp van computer recycling, zorgt u voor een tweede leven voor uw computer. En als dat niet meer mogelijk blijkt, worden de elektronica onderdelen zorgvuldig gescheiden en verder verwerkt door professionele afvalbedrijven. Computer recyclingsbedrijven werken met de zogenaamde WEEELABEX kwaliteitsstandaard. Dit zijn richtlijnen en documentatie waar bedrijven zich aan dienen te houden bij het verwerken van e-waste. Zo weet u zeker dat deze bedrijven milieuverantwoord omgaan met uw oude hardware. Computer recycling levert een mooie bijdrage aan de circulaire economie. En daar moeten we naartoe! Doe mee en laat uw oude computers recyclen.

https://ctc-itsolutions.nl/