VSENV
Image default
Financieel

Handige beurstips voor beginners: laat het investeren in aandelen beginnen

Hoe komt het dat de minderheid van de investeerders bijna altijd winst maakt en een verbazingwekkend rendement op hun investering ziet terwijl de meerderheid van de investeerders geld verliest en de waarde van hun investering meestal ziet dalen? Hoewel er geen geheime regel of magische formule is voor gegarandeerde winst, zijn er enkele tips voor (beginnende) investeerders die de meest succesvolle investeerders ter wereld toepassen en er een enorme winst uit halen.

Elke beurstip hieronder helpt u om winst te maken, risico’s te minimaliseren en het beleggen zo eenvoudig mogelijk te maken. Het is sterk aanbevolen om ze zorgvuldig te lezen en toe te passen.

Ben niet te enthiousast 

Handel zo min mogelijk: Kies uw beleggingen goed uit en u zult op de lange termijn de grote vruchten plukken van de samengestelde interest. Kopen en verkopen van aandelen aan vaak zal resulteren in hoge kosten die alleen maar zal uw voorraad makelaar rijker.

Toekomstbestendige aandelen met groeipotentieel

Probeer aandelen te vinden waarvan u verwacht dat ze snel zullen groeien in de toekomst en/of ondergewaardeerd zijn door de markt. Enkele voorbeelden van aandelen die de afgelopen jaren in een enorm tempo zijn gegroeid zijn Apple en Amazon.

Brokers met lage tarieven en rentepercentages op roodstand

Als u nog steeds (meestal) telefonisch of persoonlijk handelt in plaats van via een internetbroker betaalt u waarschijnlijk meer dan de noodzakelijke kosten voor uw handel. Zoek een goedkope, betrouwbare internet makelaar en u zult in staat zijn om te investeren vanuit het comfort van uw stoel.

Volg niet klakkeloos de groep

Koop geen voorraad alleen maar omdat u veel mensen hebt gehoord/gezien die het kopen. Die voorraad is meestal overgewaardeerd omdat veel mensen het al hebben gekocht tegen een goedkopere prijs voor u en staat op het punt om in waarde te dalen op dit moment. Zie het als een zeepbel, hoe kleiner de zeepbel hoe minder kans op barsten en vice versa. Wanneer u het aandeel koopt nadat de massa het gekocht heeft, is de zeepbel al groot en neemt het risico op barsten toe (daling van de waarde).

Maak het beleggen je meester

U hoeft de overvloed aan beursinformatie in boeken/tijdschriften en op het internet niet te lezen. De meeste dingen die u zult lezen zijn zinloos en zullen u niet helpen om een meer succesvolle/betere belegger te worden. Alleen leren de fundamenten van het begin van het investeren, zodat je niet in de war raken door alle informatie die er zijn en te voorkomen dat je begint te investeren. Zoek een internet makelaar die is beginner-vriendelijk, hoeft u niet een makelaar die is gericht op professionele beleggers en bombarderen u met geavanceerde tools en hogere kosten.

Let niet elke dag op waardestijgingen- en dalingen

Controleer niet uw aandelen elke dag: Het controleren van uw investeringen elke dag zal resulteren in niets meer dan hoofdpijn en stress. Het verdienen van enorme winsten op uw investering gebeurt niet van de ene op de andere dag of binnen een maand, maar is het resultaat van het wachten op een paar jaar (of in uitzonderlijke gevallen in maanden). Het dagelijks controleren van beleggingsblogs of -tijdschriften is ook tijdverspilling en zal u niet beter maken in het beleggen/plukken van aandelen.

https://aandelentop10.nl