VSENV
Image default
Financieel

Verschil tussen Chromebook en laptop

Een budget vriendelijk alternatief voor een laptop van Windows of Mac is een Chromebook. Een Chromebook draait namelijk op het besturingssysteem van Google. Dat wil zeggen dan Windows en Mac programma’s niet werken op een Chromebook. Dit wil niet zeggen dat een Chromebook geen voordelen heeft tegenover een andere laptop.

We zullen hier de verschillen tussen Chromebook en laptop beschrijven.

Chromebook

Een Chromebook heeft apps voor veel verschillende doeleinde. Van internetten tot Tv kijken. De apps zijn beschikbaar via google Play en je zit wel vast aan de apps die hierin beschikbaar zijn. Gelukkig zijn er duizenden apps in de google Play store beschikbaar.

Een Chromebook is zeer energiezuinig. Het heeft geen zware processor, videokaart of harde schijf nodig die veel energie verbruikt.

Een Chromebook is ook automatisch beveiligd via google, je hoeft je dus geen zorgen te maken over virussen.

 

Laptop

Een laptop kan gebruikt worden voor miljoenen verschillende doeleinde. Hier kan software op gedownload worden en gebruikt worden om te gamen, tv kijken werken en alles wat je maar wilt.

Er zijn verschillende besturingssystemen beschikbar voor een laptop zoals Windows en Mac. De snelheid en prestaties van de laptop zijn afhankelijk van het besturingssysteem. De opslag kan ook per laptop verschillen.

Een laptop is minder energiezuinig dan een Chromebook. Het heeft namelijk snelle processors en een grote harde schijf, waar veel meer opslag op past. Een laptop moet voorzien worden van de juiste beveiliging, dit zit er niet standaard bij. Er zijn vele verschillende programma’s die hier een oplossing voor bieden.

 

Conclusie

Een Chromebook en laptop zijn zeer verschillend. Het is afhankelijk van waar je het voor gaat gebruiken. Als je het alleen gaat gebruiken voor Netflix en google Chrome is een Chromebook een handig alternatief voor een laptop. Het is compacter, snel en gemakkelijk in gebruik. Als er toch complexere zaken gedaan moeten worden, dan zal een Chromebook geen goede uitkomst bieden, vanwege het toch beperkte aanbod in applicaties.

Er zijn grote verschillen tussen beide, maar beide zijn handige gadgets voor verschillende doeleinde. Het is dus maar net waar je het voor nodig hebt.

https://verschil-tussen.nl/verschil-chromebook-en-laptop/