VSENV
Image default
Hobby en vrije tijd

Iets te vieren? Zo maak je een feestje uniek!

Of het nu een verjaardag is, een puppyshower of een vrijgezellenfeest, je wilt het natuurlijk zo onvergetelijk mogelijk maken! Maar hoe pak je dat aan en waar moet je allemaal aan denken. Natuurlijk wil je hier rekening houden met je budget en iedereen voorzien van een leuke tijd. In deze blog vind je tips om je feestje een extra touche te geven!

Stel je budget vast

Stel van tevoren vast wat je wilt uitgeven, dit is een basis uitgangspunt voor al je vervolg stappen. Houd hier rekening met de aantal gasten die je wilt uitnodigen, wees ook duidelijk of zij ook aanhang wel of niet mogen meenemen, want dit kost jou natuurlijk extra. Wil je je gasten voorzien van hapjes of een uitgebreid diner? Welke drankjes worden er geserveerd? Bereken voor elke gast minimaal aantal drankjes en hapjes. De vuistregel is; reken per gast op 2,5 drankjes per uur en voor kleine hapjes is de berekening zo een 4,5 hapjes per uur per gast. Zo kan je ongeveer uitrekenen hoeveel hapjes en drankjes je moet voorzien.

De locatie is natuurlijk ook belangrijk, doe je het thuis of huur je iets? Aan de hand daarvan kan je kijken voor de aankleding van het feest.

Kies een thema

Nadat je het budget en andere praktische zaken hebt vastgesteld is het tijd om lekker creatief aan de slag te gaan. Een feestje blijft het beste bij door unieke toevoegingen. Daarom is het raadzaam om een thema te kiezen voor je feest. Zo kan je makkelijk om je thema heen bouwen. Hier vind je wat inspiratie voor ideeën voor een themafeest. Heb je een thema in gedachten? Verzin dan wat een eyecatcher kan zijn. Wil je een taart? Een ballonenslinger? Of entertainment? Het kan allemaal, wel is dat iets wat jouw feest uniek maakt.

Nu heb je alles om je feestje te gaan organiseren. Houd rekening met je thema en het budget bij het shoppen van de benodigdheden, wees ook creatief als je geld wilt overhouden! Als je tijd hebt kan je namelijk zelf de hapjes of versiering maken, dat is leuk om te doen en goed voor de portemonnee!