VSENV
Image default
Huishoudelijk

Meer gezelligheid in de woonkamer

Gezelligheid in de woonkamer is erg belangrijk en ook ontzettend leuk voor anderen. Het is fijn om thuis te komen wanneer de woonkamer er netjes en gezellig uitziet, zodat je na een lange dag werk kan gaan genieten van de rust. De volgende vraag is dan natuurlijk hoe je je woonkamer leuker en gezelliger kan maken. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om dit te doen. De kosten hiervan kunnen ook erg verschillen. Het ligt er per persoon aan hoeveel hij of zij willen uitgeven aan decoraties en meubels. Wellicht wil je wel je woonkamer leuker maken maar dan niet met spullen die je gaan kopen. In deze blog worden er tips gegeven over je je woonkamer gezelliger kan maken. 

Harmonie

De beste optie en meest goedkoopste optie is harmonie. Om je woonkamer gezelliger te maken, is het belangrijk om harmonie te creëren in je woonkamer. Het komt vaak voor dat mensen verschillende voorwerpen in hun woonkamer hebben geplaatst die zij mooi vinden, niet denkend aan hoe dat zal staan met de andere voorwerpen en meubels in de woonkamer. Kijk goed in je woonkamer wat wel en wat niet bij elkaar past. Haal de spullen die niet bij de woonkamer passen eruit en laat de spullen staan die er wel in passen. Wellicht heb je een hele mooie meubels en wil je daar juist graag je interieur op aanpassen. Dat kan dan natuurlijk ook. Kijk hiervoor naar de kleuren, de vormen, de textuur ,de materialen, etc. 

Het kan ook zijn dat je erg mooi behang hebt, die je niet zou willen veranderen. Dan kan je op basis van je behang kijken wat wel en wat niet mooi staat. Kijk ook vooral op internet om te zien wat mooi staat bij een bepaalde kleur behang. Wellicht kom je erachter dat je heel je interieur wilt veranderen. Dan kan je goed op internet zoeken naar inspiratie. 

Kleuren

Het is hiervoor al een beetje vermeld en uitgelegd, maar een kleurencombinatie is ook erg goed. De kleuren moeten goed op elkaar aansluiten en niet elkaar afstoten. Als je al een bepaalde kleur hebt dan kan je erg goed kijken naar wat er nog meer bij deze kleur past. Of wellicht ga je voor een bepaald seizoen. Lente is dan licht groen, zomer is geel en andere warme kleuren, herfst is oranje en bruin en winter is vooral blauw. Zo kan je mooi uit een kleurenpallet kijken welke kleuren jij mooi vindt bij je interieur. Een kleurenpallet kan je dan ook goed bij je meubels en andere voorwerpen in de woonkamer leggen, om te kijken welke kleuren wel passen en welke niet. Ook kan je gemakkelijk met de juiste kleuren naar een bouwwinkel gaan en laten zien welke kleur verf je zoekt. Laat jezelf ook inspireren door interieur bedrijven als Cicami of VTwonen. 

Lampen

Een andere goede oplossing om je woonkamer meer sfeer te geven zijn lampen. Je zou het misschien niet denken maar lampen kunnen erg veel doen in een woonkamer. Als je een warmer gevoel wilt creëren dan kan dit ook gemakkelijk met lampen. Kijk ook hiervoor goed naar wat je al in huis hebt en welke kleur lampen hierbij zouden passen. Ook kan je kijken naar de vormen in je woonkamer. Op basis daarvan kan je dan weer een lamp aanschaffen met dezelfde vorm. 

Wellicht heb je al de juiste vorm en kleur van de lamp maar is de lichtbol niet goed. Dan kan je dit heel snel en gemakkelijk aanpassen door een andere lichtbol te kopen. 

https://cicami.nl/