VSENV
Image default
Woning en Tuin

Besparen op gas met houtpellets

Wilt u uw gasrekening op uw bedrijf of thuis omlaag brengen? Maar weet u niet precies hoe u dit moet gaan aanpakken. Wij helpen! Wij geven u in dit artikel enkele tips over hoe u de gasrekening drastisch naar beneden bij kunt stellen. En wellicht als u het helemaal goed doet, volledig van het gas af kunt! Dit kan onder andere met goede houtpellets.

De oplossing: Een pelletkachel met houtpellets

Op het moment u een te hoge gasrekening heeft komt dit met name door het verwarmen van uw woning of werkplaats doormiddel van gas. Gas is lange tijd de standaard methode geweest om de verwarmingen in uw woning warm te krijgen. Tegenwoordig kan dan gelukkig anders. Namelijk veel goedkoper en ook nog eens véél milieuvriendelijker. Het is dus eigenlijk een win win-win situatie. Op het moment u overgaat tot de aanschaf van een pelletkachel bespaart u erg veel op uw gasrekening.

Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op een brandstof. En deze brandstof zijn houtpellets. Houtpellets worden gemaakt van verschillende soorten resthout. Dit kan zijn van omgevallen bomen, resthout of alle andere hout dat geschikt is voor het maken van houtpellets. Op het moment u houtpellets wilt gaan kopen zal het u opvallen dat er twee varianten op de markt zijn. Namelijk bruine en witte houtpellets. Het verschil zit in het soort hout dat is gemaakt voor de productie van de houtpellets. De witte variant wordt gemaakt van zachte houtsoorten en de bruine versie van harde houtsoorten. Wilt u een grote ruimte verwarmen dan raden wij de bruine variant aan. Deze is uitermate geschikt voor werkplaatsen en schuren. Doordat deze veel meer energie bevatten en langer branden. De witte variant is zeer geschikt voor woningen, bijvoorbeeld als u een pelletkachel heeft in uw woonkamer. Bekijk dus altijd goed voordat u tot aankoop overgaat welke pelletkachel en welk soort houtpellets u het beste kunt kopen.