VSENV
Image default
Woning en Tuin

Binnendeuren kiezen: waar moet je op letten?

Het lijkt misschien makkelijk: binnendeuren kiezen, maar het is lastiger dan je denkt. Want je moet niet alleen iets kiezen dat praktisch is, maar ook iets dat volledig bij jouw smaak past. Want wanneer je deuren niet goed bij de rest van het interieur passen, zul je dit zeker zien in de uitstraling van je interieur. Ga jij binnendeuren uitkiezen? Dan vind je hier een aantal handige aandachtspunten om op te letten.

Blijf dichtbij je interieurstijl

Deuren, ook wel portes intérieures in het Frans, zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen en stijlen en ze sluiten dan ook heel goed aan op diverse woonstijlen. Je kiest je meubels ook uit op jouw persoonlijke smaak, dat doe je ook bij deuren. Een deur met panelen of glas past perfect bij een klassiek interieur, terwijl een dichte en massieve deur juist perfect past bij de industriële stijl. Wil je een moderne woning creëren? Kijk dan eens naar een strakke deur met verborgen scharnieren.

 

Type deur en draairichting

Er zijn grofweg twee soorten deuren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en steek dus wat uit, terwijl een stompe deur juist volledig in het kozijn valt. Bepaal niet alleen wat je mooi vindt, maar ook wat volgens jou meer functioneel is. Denk ook na over de draairichting van je deur, zodat je zeker weet dat dit praktisch wordt ingedeeld. Je kunt ook voor een schuifdeur kiezen als een draaideur veel ruimte inneemt. Vergeet ook niet naar de maten van binnendeuren te kijken zodat je zeker weet dat deze perfect in het kozijn past!