VSENV
Image default
Woning en Tuin

De allernieuwste keukentrends!

Ook al zitten we nog midden in de zomer, we stevenen toch maar weer snel op het najaar af. Daarbij horen ook weer nieuwe trends op het gebied van interieur en de keuken. Hieronder beschrijven we de aankomende trends voor het najaar, misschien doe je wel inspiratie op voor nieuwe moderne keukens in Limburg!

Groen is de kleur

Dit is dé kleur die we steeds vaker gaan zien terugkomen. De kleur van de natuur, in welke tint dan ook. Pastelgroen, olijfgroen of mintgroen: het past er tegenwoordig helemaal bij. Het voordeel aan deze kleur is dat hij tijdloos is, je ziet het overal terug. De kleur straalt rust uit en voegt wat toe, bovendien is de kleur goed te combineren met veel andere kleuren en materialen.

Natuurlijke materialen

Wat past er bij een groene kleur? Juist ja, natuurlijke materialen! Materialen als hout, natuursteen en keramiek zijn vaak terug te vinden in natuurlijke kleuren. Dit straalt samen met een groene kleur rust uit. Je kunt dit overal terug laten komen, denk aan het keukenblad, de stoelen (of krukken) of een mooie tafel met een lichte natuursteen.

Aardse sferen

We blijven nog even hangen in de natuur. Je kunt natuurlijk op andere manieren ook nog aan de natuurlijke uitstraling van je keuken werken. Dit hoeft niet alleen met groene tinten. Hout is immers ook in talloze kleuren terug te vinden. Als je echt met aarde kleuren wilt werken, zou een donkerhouten tafel mooi staan. Dit is ook heel goed te combineren met materialen zoals staal.

Holistic home

Wellicht heb je van deze term nog nooit gehoord. Een holistische levensstijl is een filosofie waarbij je alles als een geheel ziet en alles met elkaar verbonden is. Dit kun je in de keuken laten terugkomen door de ruimte groot en open te maken, waar iedereen welkom is en ook graag komt. Er moet ruimte zijn voor de vaste rituelen zoals koken en eten, maar ook het samenkomen, thuiswerken en het gezellig samen zijn.