VSENV
Image default
Woning en Tuin

Kun je een houten vloer egaliseren?

Als je een nieuwe vloer uit wilt kiezen kan dit een stressvolle taak zijn. Dat komt met deels doordat er veel keuze is uit een groot aantal verschillende soorten vloeren. Een andere reden waarom het zo lastig is om een nieuwe vloer uit te kiezen is omdat een vloer over het algemeen jarenlang meegaat. Dit kan ervoor zorgen dat mensen niet eerder een keuze willen maken totdat ze echt zeker zijn van hun zaak. De ondergrond die op dit moment in je huis ligt kan ook een deel uitmaken van deze keuze. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet wat ze met een houten vloer aan moeten. In deze blog gaan we daarom dieper in op het egaliseren van een houten vloer.

Een houten vloer egaliseren

Het kan daarom fijn zijn om te weten dat je een houten vloer prima kunt egaliseren. Hierbij geldt wel dat dit een ingewikkeld proces is dat het beste goed kan verlopen. Vooral in oudere huizen zien we nog wel eens houten vloeren terugkomen. Alhoewel een houten vloer zijn charmes kan hebben, zijn oude houten vloeren vaak niet wenselijk. Dat komt doordat het hout, zeker als het niet goed onderhouden en behandeld is, door de jaren heen allerlei mankementen kan gaan vertonen. Ook zijn houten vloeren tegenwoordig niet meer zo eigentijds als dat ze vroeger waren. Een houten vloer egaliseren kan daarom een prima oplossing zijn.

Waarom een houten vloer egaliseren

Mensen laten een houten vloer egaliseren om precies dezelfde reden dat zij elke vloer laten egaliseren. Over het algemeen gebeurt dit omdat de ondergrond zo perfect strak en goed is voorbereid. Dit heeft als voordeel dat je er een andere vloer overheen kunt leggen. Zo kun je alsnog genieten van een vloer die je zelf hebt gekozen die jarenlang meegaat. Als je een oude houten vloer niet laat egaliseren is de kans namelijk erg groot dat je nieuwe vloer na verloop van tijd kan gaan verzakken.

Een houten vloer laten egaliseren

Een houten vloer kun je dus prima laten egaliseren. Het is hierbij wel belangrijk om te onthouden dat een houten vloer op een andere manier wordt geëgaliseerd dan het geval is met een normale ondergrond. Hier wordt ten eerste een ander soort egaline voor gebruikt. Daarnaast verloopt het proces van egaliseren zelf ook anders bij een houten vloer. Over het algemeen wordt daarom aangeraden om een houten vloer egaliseren uit te laten besteden aan echte vakmensen. Zo ben je namelijk verzekerd van een goed resultaat en kun je jarenlang genieten van een mooie en strakke vloer!