VSENV
Image default
Woning en Tuin

Met welke speeltoestellen stimuleer je dat je kind buiten gaat spelen?

Wanneer een kind geen echte buitenpersoon is, is het vaak lastig om hem of haar genoeg te laten bewegen. Je kunt het bewegen van een kind echter wel stimuleren. Zo kun je met je kind naar een speeltuin in de buurt gaan. Maar wanneer je niet echt in een kindvriendelijke buurt woont, is het erg lastig om dichtbij een leuke speeltuin te vinden. Koop daarom zelf een speeltoestel voor je kind! Hieronder vind je drie speeltoestellen met hun voordelen en functies.

Een speelhuisje

Een speelhuisje kan leuk zijn voor grotere en kleinere kinderen. Voor kleinere kinderen is een laag speelhuisje met misschien een kleine glijbaan een goed speeltoestel. Voeg aan dit speelhuisje verschillende accessoires toe, zodat de kinderen hiermee kunnen spelen. Denk hierbij aan een verrekijker, telescoop, stuurwiel of telefoon. Hiermee zorg je ervoor dat kinderen ook met vriendjes gaan spelen en werken aan hun sociale vaardigheden. Voor grotere kinderen is het een goed idee om een speelhuisje met trap en glijbaan te kopen. Met een speelhuisje met glijbaan kunnen ze klimmen en klauteren en kunnen ze hun energie kwijt.

Een schommel

Schommels zijn vooral leuk voor iets oudere kinderen om alleen mee te spelen. Maar jonge kinderen kunnen ook goed gebruik maken van schommels. Door bijvoorbeeld zelf je kind te duwen in een babyzitje of normale schommel, heeft ook je jongere kind veel plezier aan een schommel. Oudere kinderen kunnen zelf schommelen en beleven hier vaak veel plezier aan. In plaats van een schommel kun je ook een trapeze ophangen, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn. Voor oudere kinderen die volop in beweging zijn, is een schommel dus echt een leuk idee.

Een zandbak

Zandbakken zijn vooral voor in de zomer leuke speeltoestellen. Wanneer het koud of nat is, wil geen enkel kind namelijk in de zandbak. Maar tijdens warmere perioden zijn ze er helemaal weg van. Of er nu een zandtaartjes wedstrijd bezig is, of de kinderen zijn aan het kijken wie de hoogste toren kan bouwen. Met een zandbak beleeft je kind gegarandeerd veel plezier. Ook in hun eentje kunnen kinderen zich vermaken in de zandbak. Nadeel is dat je kind niet veel beweging krijgt tijdens het spelen in de zandbak. Tip: koop een zandbak met deksel zodat het zand vrij blijft van uitwerpselen van dieren als er niemand in de zandbak aan het spelen is.