VSENV
Image default
Woningen

Groene schutting: waarom kiezen voor een taxus?

Een huis met een tuin, dat is heerlijk. De kinderen kunnen er urenlang zandtaartjes bakken of partijtjes voetbal spelen. Jij kunt heerlijk op een luie stoel wegdromen of genieten van een goed boek. Tuinen zijn vaak rustpunten voor mensen, het zijn plekken waar mensen kunnen ontspannen. Om echt te kunnen ontspannen in je eigen tuin is wel privacy nodig. Je wilt niet dat de voetbal van je kinderen bij de buren in de tuin ligt en hoe lief je de hond van je buurvrouw ook vindt, je wilt gewoon even alleen zijn met je gezin. Hoe zorg je voor die privacy? 

Op zoek naar de juiste haagplant

Hoge Hagen, je hebt ze in allerlei soorten en varianten. Denk aan de Beuk, Laurier, coniferen en de Niet-Woekerende Bamboe. Welke haagplant je het best kunt planten, ligt aan een aantal factoren. Hoe snel wil je afgeschermd zijn? Wil je een strakke haag? Of liever niet? Wanneer je geen strakke haag wilt, kun je zelfs nog kiezen voor een gemengde haag. Dit is een haag die bestaat uit meerdere soorten planten. Ook kun je kiezen hoe hoog je jouw groene schutting wilt hebben. Wil je helemaal afgezonderd zijn of wil je af en toe over je groene schutting nog even gedag kunnen zeggen tegen de buren? 

De taxus

In het Nederlands heet hij de Venijnboom, al wordt de Nederlandse naam eigenlijk nooit meer gebruikt. De taxus is een erg gewilde plant. Dit kom o.a. omdat hij wintergroen is en langzaam groeit. Daarnaast laat hij zich goed in model snoeien. De taxus vereist weinig onderhoud en gaat heel veel jaren mee. Wanneer je niet in het bezit bent van groene vingers, hoef jij je weinig zorgen te maken. De taxus is een plant die vrij gemakkelijk te onderhouden is. Heb je weer last van die hete zomer? De taxus kan de warme temperaturen prima volhouden; nog een pluspunt.

Je weet het zeker

Je hebt je groene schutting gevonden. Het wordt de taxus. Waar moet je dan op letten bij het aanplanten en onderhouden? Wanneer de planten met de kluit geleverd wordt, dan kun je ze alleen aanplanten als ze rustig zijn. Dit is de periode van oktober tot mei. Hoewel de herfst en de winter de ideale tijd is om de planten in de grond te zetten, moet je wel rekening houden met hevige regenval of vorst. De taxus vindt het dan niet fijn om aangeplant te worden. Wanneer de planten eenmaal in de grond zitten, is water de eerste periode het belangrijkst. De wortels zijn nog volop in ontwikkeling, dus moet je secuur te werk gaan en je houden aan een vast schema. Na vier maanden staan de planten vast en hoef je ze minder water te geven.

 

Gerelateerde artikelen

De voordelen van HR++ glas

Kies ervoor om uw hypotheek af te sluiten in Breda

Woningen kopen in Nederland