VSENV
Image default
Zakelijk

Detachering: altijd de juiste keuze.

In de onzekere tijd die de ‘corona crisis’ met zich meebrengt verliezen steeds meer mensen hun baan omdat bedrijven aan het bezuinigen zijn. Er zijn ook bedrijven die harder dan ooit groeien in deze bizarre tijden. Denk hierbij aan technische vacatures, IT functies of online marketing banen. De meeste sectoren zijn altijd op zoek naar nieuw talent, ook in moeilijkere tijden. Uitzenden of detacheren kunnen (tijdelijke) oplossingen zijn voor veel werkzoekenden in deze onzekere tijden. Maar waarom zou je kiezen voor een baan als gedetacheerde en wat zijn nou precies de voordelen er van? Dit zijn vragen die veel mensen zichzelf stellen. Wellicht is het juist voor jou de ideale manier van werken. Onderstaand lichten we een aantal voordelen uit van het werken in detachering.

 

Nieuw perspectief

Het ervaren van een nieuwe job met daarbij een nieuwe manier van werken kan vaak bijdragen aan het uitzoeken van welke processen goed werken of welke juist niet. Denk hierbij aan teamdynamiek, IT-systemen en een hele reeks andere ondersteunende factoren. Deze ervaring kan je de ervaring en het zelfvertrouwen geven om goede beslissingen te nemen wanneer je later in jouw carrière een leidende rol begint.

 

Update je skills

Daarnaast is het leren van nieuwe harde of zachte vaardigheden of de vaardigheden die je al hebt in een nieuw jasje te gieten een van de belangrijkste uitdagingen om bij een detacheringsbureau op te doen. Detachering kan betekenen dat je misschien wel in een hele andere branche of industrie kan werken dan eigenlijk je gekozen carrièrepad is, of juist in een specialistisch gebied binnen je bredere interessegebied. Een baan in detachering biedt hoe dan ook een geweldige kans om je professionele vaardigheden te verbeteren.

 

Avontuurlijk

Misschien heb je wel gewoon zin om iets nieuws te doen in je professionele leven, maar je wilt het carrièrepad niet volledig en ingrijpend veranderen. Detachering of uitzenden bieden je een manier om je te ontwikkelen in een misschien wel een nieuw deel van het bedrijf. Wanneer je terugkeert naar je eigen afdeling, beschik je over een stuk meer vaardigheden en kennis die nodig zijn om je eigen carrière naar het volgende niveau te brengen. Dit gebeurd ook bij veel technische banen, waar de taken soms uiteenlopend zijn en de vraag naar sommige banen daar vaak hoger is dan andere in de branche.

 

Dit zijn slechts een paar voordelen van detachering ten opzichte van een functie in vaste dienst. In de detachering staan er daarnaast ook vaak vele vacatures open omdat het vaak om kortere contractperiodes gaat.