VSENV
Image default
Zakelijk

Efficiënter werken door software toepassingen

Laat software voor je werken. Een veelgehoorde uitspraak, maar ook echt 100% de waarheid. Nuttige softwaretoepassingen kunnen je helpen om bijvoorbeeld efficiënter te werken, maar ook gewoon meer handmatig werk te automatiseren. Het automatiseren levert je vervolgens meer tijd op. Tijd die je uiteindelijk in kunt zetten om andere taken op te pakken. Taken die zijn blijven liggen, omdat je toch nog even wat administratie moest doen. Administratie die nu dus niet meer nodig is en geautomatiseerd kan worden gedaan. We lichten enkele toepassing toe die daaraan bijdragen.

 

Automatische facturatie

Facturatie is voor veel mensen en bedrijven geen favoriete bezigheid. Deze taak wordt vaak uitbesteed en of er wordt iemand voor aangenomen. Met facturatie software kun je automatisch factureren sturen. Bijvoorbeeld als er net een klus is afgerond en een bepaald aantal uren heeft geduurd. De accountmanager vult bijvoorbeeld in hoeveel tijd het oplossen heeft gekost en vervolgens wordt er in het systeem automatisch een factuur aangemaakt en opgestuurd. Hoe fijn is dat? Het scheelt je werk en is daarbuiten ook gewoon een stuk minder foutgevoelig. Een win-win situatie.

 

Tijdregistratie door medewerkers

Heb je medewerkers die werken op basis van uren? Dan kan het hebben van tijdregistratie software wel eens heel interessant voor jouw bedrijf zijn. Urenregistratie wordt door medewerkers vaak gezien als iets wat erbij hoort, maar wordt nogal eens vergeten of bewust overgeslagen. En dat terwijl jij dat als ondernemer en eigenaar weldegelijk een belangrijk onderdeel vindt. Met digitale urenregistratie voorkom je dat het wordt overgeslagen en wordt automatisch via een time tracker bijgehouden hoeveel tijd er besteed is bij de opdracht. Welke reistijd er is afgelegd en hoe facturabel een medewerker is geweest. Als je dat vervolgens nog eens zou kunnen koppelen aan een werkbon, die automatisch wordt doorgestuurd en daar de facturatie aan koppelt heb je een prachtige automatiseringsslag gemaakt. 

 

Project en personeelsplanning

Ook voor de binnendienst is er software beschikbaar om de buitendienst beter te kunnen laten functioneren. Een digitale project planning die wordt opgesteld en bij wijzigingen automatisch wordt bijgewerkt. Een project planner zal je eeuwig dankbaar zijn voor deze automatisering. Zo kun je ad hoc inspelen op wijzigingen en kunnen daar mooi weer nieuwe taken aan worden gekoppeld.