VSENV
Image default
Zorg

Wat is kindercoaching?

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is misschien iets om te overwegen wanneer je merkt dat jij problemen hebt met de ontwikkeling of het gedrag van je kind. Of wanneer je merkt dat je kind niet goed in zijn of haar vel zit. Het is natuurlijk normaal dat een kind zich niet altijd even goed voelt, maar wanneer het zich voor een langere tijd aanhoudt kan dit natuurlijk wel zorgen veroorzaken. Als je in de buurt van Houten woont, dan is Kindercoach Houten de perfecte hulp voor jou. Het is goed om een kindercoach te bezoeken wanneer je kind met deze vervelende gevoelens kampt, zodat zij zich beter kunnen gaan voelen, en jij ook!

Waar kan een kindercoach bij helpen?

Een kindercoach helpt kinderen en ouders op het gebied van opvoeding, gedrag en/of ontwikkeling. Als je kind bijvoorbeeld moeite heeft met emoties uiten, of de emoties heel erg heftig en uit het niks ervaart, kan hierbij geholpen worden. Ook wanneer het kind niet goed in zijn of haar vel zit en heel erg onzeker is, kan Kindercoach Houten daar ook bij helpen. Een kindercoach kan kinderen goed leren met hun emoties omgaan, en leert ze ook hun sterke kanten te waarderen, en geeft ze meer zelfverzekerdheid van daar uit. Zo leren ze op een andere manier naar problemen te kijken, en wanneer alles goed gaat krijgen ze ook meer zelfvertrouwen.

Waar helpt een kindercoach niet bij?

Een kindercoach is geen psycholoog of therapeut, en mag daardoor geen onderzoeken uitvoeren. Zij kunnen je dus niet vertellen of je kind bepaalde ontwikkelingsproblemen heeft, of misschien wel hoogbegaafd is. Als je denkt dat je kind onder een van deze categorieën valt, dan ben je bij een kindercoach aan het verkeerde adres. Het is dan beter om een psycholoog te bezoeken voor je kind. Een kindercoach helpt echt alleen bij hulpvragen die passen binnen de ontwikkeling van een kind, en bij problemen die niet alleen thuis problemen veroorzaken, maar ook op school. Als je het niet zeker weet kan je het beste langs de huisarts gaan voor advies.

 

https://coachpraktijkgroei.nl