VSENV
Image default
Aanbiedingen

Hoeveel mag een dakkapel kosten

Dat je voor een dakkapel kosten moet maken is logisch. Hoeveel een dakkapel echter kost is iets wat je vooraf goed zal moeten berekenen. Je wil immers niet bij het uitvoeren van een verbouwing naderhand voor een verrassing komen te staan. We keken voor je naar de tarieven van een dakkapel en daarnaast keken we naar de opbouw van de prijs van een dakkapel. Ook wil jij wellicht weten hoe je de kosten kunt betalen. Ook daar komen we op terug.

 

Een casco prijs

Wanneer je voor een dakkapel kosten gaat opvragen zal je vaak in eerste instantie een casco prijsopgave krijgen. Daarbij moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer 1000 euro per strekkende meter dakkapel. Je kan dus door de breedte van je dakkapel te berekenen kijken hoe duur de dakkapel bij benadering zal zijn. Houd er rekening mee dat het gaat om een casco prijs. De prijs van een dakkapel bestaat uit meer onderdelen dan alleen het materiaal. Voordat je een offerte laat maken kun je al globaal de dakkapel prijzen bekijken en vergelijken online bij de meeste aanbieders.

De prijs van het vervoer

Wanneer je kiest voor een dakkapel die prefab wordt aangeleverd zal deze moeten worden vervoerd naar jouw huis toe. Dit is iets waar een kostenplaatje aan verbonden zit. De dakkapel zal namelijk in een aantal gevallen op een trailer moeten worden geladen en als ‘uitzonderlijk vervoer’ naar jouw huis worden gereden. Dit is iets waar extra kosten aan verbonden zijn. Een dergelijke trailer kan in het bezit zijn van de fabrikant  maar het kan ook zijn dat hij deze moet lenen. In dat geval maak je ook hiervoor extra kosten. Je betaalt hoe dan ook voor de kilometers die worden afgelegd. Het is dan ook goed om te kiezen voor een leverancier die in jouw eigen omgeving gevestigd is.

 

De kosten die bij het plaatsen horen

Onder de dakkapel kosten vallen ook die kosten die worden gemaakt bij het plaatsen van de dakkapel. Bij een prefab dakkapel zal er een hijskraan moeten worden gehuurd om de dakkapel op zijn plaats te krijgen. Bij een dakkapel die  ter plekke wordt opgebouwd zal men een bouwsteiger moeten plaatsen en daarnaast zal er in dat laatste geval veel meer arbeidsloon worden berekend. Het plaatsen is dus een wezenlijk onderdeel van de prijs. Naast deze kosten wordt een dakkapel ook afgetimmerd. Dit zijn eveneens kosten die afhankelijk zijn van de situatie ter plekke. Ze worden dus niet vooraf aangegeven en je zal zelf moeten navragen wat het prijskaartje is.

 

Een dakkapel bekostigen

Een dakkapel zal altijd een behoorlijk hoog prijskaartje meenemen en dat is de reden waarom het goed is om te kijken naar een aantal manieren om de dakkapel te betalen. De eerste manier is uiteraard met spaargeld. Dit is een manier die redelijk populair is wanneer mensen een flink bedrag aan spaargeld hebben. Je bent in een keer uit  de dakkapel kosten en je betaalt maandelijks niks af. Spaargeld levert tegenwoordig nauwelijks nog rente op dus waarom zou je het niet in een dakkapel steken.

Een andere manier om een dakkapel te betalen is met een aanvulling op de hypotheek. Jouw huis wordt immers door het extra woonoppervlak gelijk een stuk meer waard. Daardoor kan je bij de bank een hogere hypotheek of een tweede hypotheek afsluiten. Aangezien je nog altijd gebruik kan maken van de hypotheek rente aftrek zie je een deel van deze kosten weer terug. Het levert je jaarlijks een voordeel op.

Een persoonlijke lening zou ook nog een optie kunnen zijn. Leningen hebben wel een dure rente, maar de kosten kunnen op zich nog wel meevallen. De gemiddelde huiseigenaar is 83 euro per maand kwijt gedurende 5 jaar voor een nieuw dakkapel.

  • eigen geld
  • hypotheek ophogen
  • persoonlijke lening